6 345 8

Мече влезе при децата в детска площадка в Сопот (ВИДЕО)

Мечето е заснето от дете Снимка: фейсбук
Мечето е заснето от дете Снимка: фейсбук
Светослава Ингилизова

Малко мече влезе посред бял ден в детска площадка в Сопот, изградена в полите на Балкана. Съоржението е частно, а мечето бе заснето от 10-годишния Алекс, който играел там . Докато снима детето вика „Майко, мече! Ето го, истинско е!”, съобщи "Марица".

Случаят е от 6 юли, пострадали няма. Животното само уплашило деца и майки. В същото време наблизо се разхождала жена с две кучета, те погнали мечето и то останало затворено в стадиона, ограден с висока мрежа, а децата напуснали терена и притворили вратата на съоръжението.

По-късно мечето намерило пролука и се измъкнало. "Нощта обаче беше много неспокойна. Цяла нощ конете цвилеха, кучетата лаеха, наоколо има и други селскостопански животни, които също не бяха спокойни. Когато на следващия ден коментирахме, мнозиха предположиха, че майката на мечето е слязла да го търси и това е подплашило кучетата и добитъка, затова през цялата нощ животните са издавали тревожни звуци", коментира Мария Зайкова, очевидец.

Само преди броени дни и младеж от Сопот имал непредвидена среща с голяма мецана. Той карал колело по пътя за Аневското кале, когато насреща му се изправила мечка. Тя застанала на пътя, стояла на два крака. Изненадан и уплашен, младежът направил обратен завой.

"Не знам към кого да се обърнем, кой може да помогне да се отдалечат мечките от населено място. И аз, и съседите ми не знаем какво може да се предприеме, за да се предпазим от среща с мечките", сподели Мария Зайкова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Виктор
  Отговор
  1 11:13  14.07.17
  Носете оръжие след като живеете на място посещавано от мечки

  Коментиран от #2

 • хайл
  Отговор
  2 11:27  14.07.17

  До коментар #1 от "Виктор":

  Ами има си специални спрейове против мечки!Въоръжете се с такива и няма проблеми...вместо да ги трепете... Трепайте агресивните бездомни кучета-те са по-опасни. Колко смъртни случая има от мечки и колко от пумиари???

  Коментиран от #3, #7, #8

 • ловец
  Отговор
  3 11:31  14.07.17

  До коментар #2 от "хайл":

  Никакъв спрей не помага срещу ядосана мецана, която пази малкото. Най-старата рецепта е да се намажел с ла..на, и да стоиш неподвижно. Питаш откъде ще намериш, ла..? Спокойно, ще има предостатъчно :):):)
 • ...мече на пътече
  Отговор
  4 11:55  14.07.17
  Ми нали е малко и то е искало да си поиграе на детската площадка, а те го изгонили - дискриминация !!! БЕХ да се самосезира, деца и кучета може, мечета не може !

 • Анонимен
  Отговор
  5 11:59  14.07.17
  Какво е сладурче само!
 • Българин
  Отговор
  6 12:36  14.07.17
  Като пуснахте мечките на свобода, сега хората трябва да се крият и заключват!
 • камуфлаж
  Отговор
  7 14:18  14.07.17

  До коментар #2 от "хайл":

  Не ти трябва спрей. Мажеш се с лайна и се правиш на умрял. От къде л..на? Като видиш мечката, ще разбереш.
 • WWF
  Отговор
  8 16:06  14.07.17

  До коментар #2 от "хайл":

  То по тази логика хората (туристи от Бразилия) са на първо място за трепане, щото са най опасни. Например последните събития от Асеновград.

Напиши коментар:


Публикувай