Last news in Fakti

14 Юли, 2017 15:13 2 684 25

Посланик Гьокче: Гюлен има структури и в България

  • гюлен-
  • турция-
  • ердоган
Посланик Гьокче: Гюлен има структури и в България - 1

Организацията на Фетхуллах Гюлен има структури в много държави, включително и в България, заяви турският посланик у нас Сьолейман Гьокче.

Според него това деяние е целяло да потъпче конституционния ред в страната и Гюлен чрез своята организация е планирал и извършил това. Гьокче каза още, че това е организация, която следва култ към личността на лидера, изискваща пълно подчинение.

"Гюлен не е мирен ислямистки изследовател, както много хора се опитват да го представят. Аз съм готов да коментираме по-подробно това. Тази организация има последователи - ученици на това лице. Това е една глобална организация с глобални амбиции за власт и господство", обяви посланик Гьокче.

Той визира структурите на организацията не само в училища, но и в неправителствени организации, лобистки организации, банки, бизнес организации, медии.

В изложението си той посочи, че ФЕТО разполага със свои организационни структури в 150 държави по света, включително и в България и изтъкна, че турската държава разполага с доказателства за това. Така организацията на Гюлен разполагала с 300 училища в САЩ, университет в Албания и Румъния.

Относно връзките между терористичните организации, Гьокче припомни, че Турция е издала ограничителна заповед за достъп на 53 хиляди чуждестранни бойци терористи. По думите му почти всички са граждани на страни от ЕС. Така са били заловени и депортирани близо 6 000 души, сред които и атентаторите от Брюксел, тези които извършиха терористичния акт в метрото в Санкт Петербург, както и терористите от Париж.

Турският посланик отбеляза, че властта в Турция се опитват да постигнат точния баланс между свободите и нуждата от сигурност и са решени да укрепят своите демократични основи, борейки се с враговете на демокрацията с още повече демокрация.

Гьокче даде пример, че е създадена анкетна комисия, която разгледа жалби срещу неправомерно задържане и уволнение. Според него би било грешно опитът за преврат в Турция преди година да се характеризира като военен, а става дума за тайна организация от терористичен характер, проникнала в различни структури.

Посланикът обясни, че се води разследване срещу 169 хиляди души. Около 50 хиляди от тях са били задържани и арестувани и срещу тях е започнало съдебно производство. Останалите от разследваните лица бяха освободени, тъй като се сметна ,че срещу тях няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, заяви той. По думите му не са верни съобщенията за стотици хиляди арестувани.

В отговор на въпрос той беше категоричен, че турското правителство не подпомага български партии.

Още по време на изборите у нас от Анкара отхвърлиха обвиненията, че призовават да се гласува за ДОСТ, въпреки че лично посланикът влезе в кадър на техен президборен клип, а и имаше няколко такива изказвания от високопоставени членове на турското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 9 Отговор
    Имало Гюленисти в БГ?Ама няма проблем-директно вдигаме бариерата да влизат турските заптиета и да си ги прибират,ДАЖЕ ЩЕ ПОЧЕРПИМ!

    Коментиран от #5, #11, #19

  • 2 Хасан

    6 7 Отговор
    Тия гюленисти могат да влошат българо_турските отношения..както с руския посланник ...

    Коментиран от #12, #18

  • 3 Гого

    10 3 Отговор
    този ще ни докара големи проблеми е все пак е един от шефовете на боико

    Коментиран от #13

  • 4 гларус

    14 4 Отговор
    Какава е разликата между Гюлен и Ердоган Кои е ислямиста не схванах от сладкодумеца

    Коментиран от #14

  • 5 По договаряне ще постави на таблото за е

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Гого Бенд лес ЕООД стара Загора на всяка наша разхода за гориво за отопление на вътрешното министерство на финансите да участва в такава ситуация на всяка цена трябва ми помощ от един и същ потребител в сърцето ми се вързаха да се изхранват семействата си ти и кво е религия и мистика и загадки и паранормални способности за повдигане производството на народа и държавата си в такава ситуация и да се изхранват безплатно изтегляне страница където ще се откажат от кафето и да се изхранват семействата им виновен за бежанците се радвай че сме платени в такава ситуация на всяка цена трябва ми за дърва и да отпътува и кво е туй не сте виждали такова се изхранват моп ултра извънземен живот и смърт в такава среда черен дроб с гордо вдигната глава от див кестен и арника Груп ООД гр ре минор опус на всяка наша страна на монтаж предна ос вентилиран предна за да не би могъл на народа улицата в село Бисер Петков ръководството на народа улицата на кота нула номер едно желе т тигър прави зашеметяващ успех на тези две снимки и да отпътува за Банско и Разлог Сандански Сатовча Симитли Струмяни и да отпътува за Рим Италия на които печелиха награди за фотография на момиче докато подавам оставка ако изгуби референдума тази неделя в такава ситуация в страната са нападнали склад и санитарен фаянс теракот шпакловка и замазка с гордо вдигната прическа на Бионсе и Джей Зи и Бионсе оглеждали имение в Маями Хийт Слейтър Кевин Костнър на народа улицата!

    Коментиран от #6

  • 6 Ей тва зеле дето изяде децата си в Украй

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "По договаряне ще постави на таблото за е":

    Мъжки маратонки на всяка цена трябва ми помощ на народа преди сън на вашето внимание тристаен апартамент град София Младост до 15 юни в такава среда за цигани никой няма доказателства и доказателствени средства за да не се изхранват безплатно онлайн Барби игри начало декор на детска площадка в такава ситуация в страната!!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 onq s konq

    1 2 Отговор
    Тука стана голяма касапница
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Antimediator

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ако риба, ще те ловят на гола кука !
    Ти, до сега, виждал ли си гюленист ?!
  • 19 Монго

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Кво викаш-ела вълчо изяш ме! Конче, ще влезнат и няма да излезнат. И ще докарат от гр. Коня наследниците на Сабдулла бей, дето са владяли 500 г. твоите 500 декара земя...и ще си останеш със старото БМВ.
  • 20 jambazina

    5 0 Отговор
    Тоа Фето май е аназолския Сорос.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нострадамус

    1 0 Отговор
    Гюленистите в България са. ДПС то. Кратко и ясно. Те са обезпечени финансово, разполагат икономически лостове и политическа свобода за усвояване финанси. Кое е не е вярно?
  • 23 Хасан

    1 2 Отговор
    Добре че е Хасан тука че има разни мнения ,вьзгледи....Хасан е за добросьседски бьлгаро турски отношения...
  • 24 Хасан

    1 1 Отговор
    Трябва да се даде Нобелова награда на турския народ за мир...Единственния мирен протест срещу военен преврат в който гражданите излязоха на улицата да защитят демокрацията и свободния избор..( но естествено няма да се даде защото както в Египет военнич преврат беше исцениран от Запада срещу "непослушния " Ердоган)

    Коментиран от #25

  • 25 Грос

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    хАсане, на тУРския народ може да се даде само Незабелена награда за манавство и тъпанарщина, щото се хвана на недодяланата инсценировка за преврат на тУРския ХИТЛЕР - ерДжолан!!!!!1
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове