1 900 13

Цветан Цветанов: БСП са притеснени

Венцислав Михайлов

Всички теми, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз, трябва да са обединяващи и политическите сили в парламента трябва да намерим общ език по тях. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Прави впечатление, че БСП се опитват да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт по повод председателството, добави той. България, Естония и Австрия официално приеха програмата за приоритетите на Европейския съюз през следващите 18 месеца. Хубаво е, че България успя да изведе като приоритет и Западните Балкани. С активността на премиера Борисов страната ни се ползва с най-високо доверие, посещенията му дават само добавена стойност към целите, които си поставя страната ни – да бъде фактор за стабилност и регионален лидер на Балканите, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Темата НДК беше повдигната от БСП. Подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова подкрепихме създаването на анкетната комисия. БСП слагат фокус върху темата заради липсата им на политики. Трябва да се подготвим реално за председателството, а не да влизаме в битовизми, които БСП предлагат.

БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите свършиха. Те искат да се върнат в политическия мач, но това може да стане, само ако предлагат градивни политики за страната ни. Ще направим всичко възможно истината по темата да излезе на преден план, подчерта Цветан Цветанов. Що се отнася за анкетната комисия за самолетите, смятам че някои политици са много притеснени, не знам защо, но представителите на ГЕРБ и председателят на комисията Емил Христов ще работят за това истината да излезе наяве, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. Попитан дали има конфликт с държавния глава, Цветанов заяви, че няма проблем с абсолютно никого. Смятам, че институционаното взаимодействие е задължително. Личните неща са извън политиката и те са за тези, които нямат политически опит и вървят в някаква конфронтационна среда, подчерта Цветанов. Той съобщи, че управленската програма е готова и ще бъде оповестена до няколко седмици. Тя трябва да бъде един график на реализирането на секторните политики, затова трябва да бъдем прецизни. Програмата е много подробна, с ясно разписани срокове за политиките, за да се спре със спекулирането в тази посока. В нея е записано, че минималната заплата трябва да достигне 650 лв., а средната - 1500 лв. Убеден съм, че това ще бъде изпълнено. Добра перспектива ще е, ако икономическият ръст достигне 3,5% през 2018 г., посочи зам.-председателят на ГЕРБ. В момента с Обединени патриоти работим изключително добре. Мога да им благодаря за коректността, с която водим диалог.

Стабилността днес е факт, тя ще продължи и занапред, увери Цветанов. По думите му, в момента обстановката в управляващата коалиция е по-спокойна в сравнение с коалицията на ГЕРБ с Реформаторския блок. На заден план са претенциите за кадрови промени, които бяха в предишния мандат, посочи той. Цветанов каза, че правителството полага максимални усилия, за да повиши условията на работа на служителите в МВР. Първата стъпка е изплащането на парите за униформи, които служителите не са получили. За това са необходими около 30 млн. лв. и съм убеден, че ще започне поетапното им изплащане. От 2018 г. може да се мисли и за увеличаване на заплатите. Служителите на МВР работят в по-намален състав в сравнение с предишни години, изискванията към тях постоянно се увеличава, ангажираността става все по-голяма, затова трябва да уважаваме труда им, коментира Цветан Цветанов. По думите му Валентин Радев ще се справи с предизвикателствата, които стоят пред него. Според зам.-председателя на ГЕРБ резултатите за интеграцията на малцинствата не са добри.

Това не е проблем само за България, а и за цяла Европа. Тук трябва да бъде въвлечена в диалог и съответната религиозна общност. Всичко трябва да стане постепенно. Трябва да се дават добрите модели, недопустимо е да се заиграваме с етническата карта. Трябва да си променим манталитета и родителите да изпълняват функциите си и да възпитат добре децата си. Трябва да видим с какво ние сме допринесли да живеем по-спокойно и сигурно, каза още Цветан Цветанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • М & Л
  Отговор
  1 09:34  17.07.17
  Стабилността е факт, отсече Цвинокио и ще продължаваме да сме стабилни! Стабилно бедни, стабилно необразовани, стабилно изчезващи, абе отвсякъде СТАБИЛНИ. Най - вече стабилно мачкани от управляващата ни мафия и техния електорат циганите
 • Чичо
  Отговор
  2 09:43  17.07.17
  Пъпешоглавия си има нова мантра-БСП са притеснени!!! Не БСП, всички сме притеснени от за другата , с която е белязано управлението на ГЕРБерастите, и сме бесни от факта, че подобни нагли ченгета са се разпищолил и крадат като за последно!

  Коментиран от #3

 • Чичо
  Отговор
  3 09:45  17.07.17

  До коментар #2 от "Чичо":

  Не "за другата" а РАЗРУХАТА!
 • Дори
  Отговор
  4 10:03  17.07.17
  Предсрочни скоро очаквайте. Септември мисля ще падне кабинетът.

  Коментиран от #7


 • Боби
  Отговор
  5 10:40  17.07.17
  Цветанов да не се кахъри кой е притеснен, че ако има истинска съдебна реформа той ще е първият в затвора. Затова вече може да се притеснява, мафиотът крадлив...
 • Тодоров
  Отговор
  6 10:42  17.07.17
  Цветанов, темата НДК не е битовизъм. Как така Лиляна Павлова уволни Боршов, Борисов пък го връща, а след 2 дни "чистия" като момина сълза Боршош си подава оставката. От тази ситуация за мен е ясно едно- Борисов го върна за да "замете" следите. А когато става въпрос за милиони левове народни пари, това никак не е БИТОВИЗЪМ. И ти, Цветанов, взе да се изказваш неподготвен като вашата Цачева. В този случай БСП са напълно прави, а вие от ГЕРБ се опитвате само да шикалкавите.
 • Няма такава държава..
  Отговор
  7 10:48  17.07.17

  До коментар #4 от "Дори":

  И кой ще бъде избран от този ,,матреял,,?Най много да се сбъдне мечтата на Местаня,и да стане още по зле....
 • автопилот
  Отговор
  8 11:20  17.07.17
  Айде Цецо пак я подкара на АВТОПИЛОТ...вечно няма да сте на власт с измама и чакаме скоро да опознаеш стените на Софийския Затвор
 • Гост
  Отговор
  9 11:27  17.07.17
  Дори не е интересен. Цялата страна се тресе от скандалните убийства, а той все едно си знае - БСП, стабилност, бла бла бла! Айде у лево и оставка!
 • ВИНЕТУ
  Отговор
  10 11:42  17.07.17
  Браво на Цецо ушото кон дъ го и.. нема да мръдне .......да е жив и здрав да си ползва хапартаментите
 • гост 2
  Отговор
  11 12:19  17.07.17
  Тия ще ни довършат. Надежда няма.
 • zevs
  Отговор
  12 05:40  18.07.17
  ШЕСТЕ АПАРТАМЕНТА НЕПРЕКЪСНАТО ИЗПОЛЗВА ДУМАТА "ПОЛИТИКИ",НО ТЪПАТА МУ ГЛАВИЦА НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ "ПОЛИТИКИ" ТЪП КАТО ПРЕСОВ ГАЛОШ ОТ ЗАВОД "СИЛА"-ЯМБОЛ!!!
 • zevs
  Отговор
  13 05:41  18.07.17
  ШЕСТЕ АПАРТАМЕНТА НЕПРЕКЪСНАТО ИЗПОЛЗВА ДУМАТА "ПОЛИТИКИ",НО ТЪПАТА МУ ГЛАВИЦА НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ "ПОЛИТИКИ" ТЪП КАТО ПРЕСОВ ГАЛОШ ОТ ЗАВОД "СИЛА"-ЯМБОЛ!!!

Напиши коментар:


Публикувай