3 062 3

Морето изхвърли тялото на удавено момиченце

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Мартин Христов

Тялото на 11-годишното момиченце, което се удави на 12 юли на плажа до бар "Какао бийч" в Слънчев бряг, е било изхвърлено от морето вчера.

Около 3.34 ч. в полицията в Несебър е получено съобщение за откритото на плажа тяло на дете, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пристигналите на място криминалисти установили, че трупът е на 11-годишното момиче - чешка туристка от виетнамски произход, което се удави на 12 юли между 6 и 7 спасителен пост срещу заведение - бистро „Кораба” в Слънчев бряг.

Момиченцето заедно със сестра си и 61-годишна чешка туристка влезли в морето, но то започнало да се дави. Жената успяла да извади сестричката на брега, но при опита си да спаси давещото се дете, се удавила.

Тялото й бе извадено от сезонен работник.

Трупът на момиченцето е откаран за аутопсия в УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 111
  Отговор
  1 10:42  17.07.17
  Ужас, егати и трагедията. Това е една от основните причини да не ходя на нашето черноморие. Просто е опасно морето. Отидеш на плажа, изнервени спасители, бурен вятър, дупки, ями, мъртво вълнение, разни флагове, свирят постоянно, влизаш най-много 1 метър навътре и около теб е супа топчета от хора. Друго си е да отидеш на плажа, морето като езеро, влизаш 20 -30 м. навътре, все едно си в басейн. Колкото и туристи да има винаги можеш да плуваш на спокойствие.
 • до 111
  Отговор
  2 11:05  17.07.17
  Вие сте потенциален удавник. По-добре влизайте само до коленете.
 • 555
  Отговор
  3 14:30  17.07.17
  Преди 4-5 години на северният плаж на Приморско се удави чужденец, точно до скалите където започва плажа, спасителите търсиха тялото но нямаха ОЧИЛА ! за подводно виждане и не го намериха, въпреки че бяха на точното място, на другия ден тялото изплува на същото място след 24 часа и след като цял ден хора се бяха къпали около него !!

Напиши коментар:


Публикувай