2 575 15

Джамбазки: Държавата има огромен цигански проблем

Снимка: Нова тв
Снимка: Нова тв
Мартин Христов

„Държавата има огромен цигански проблем и ако се правим, че не го виждаме, тези случаи ще стават все повече и повече. Престъпленията трябва да бъдат наказвани – строго и справедливо. Тези престъпления не се наказват от години. Очевидно е това. Има огромен проблем с липсата на справедливост в тези случаи на битово етническо насилие и на убийства, извършвани от такива групи”. Така евродепутатът Ангел Джамбазки коментира пред Нова тв побоя над 18-годишния Алекс от Бяла, който почина в болница.

Джамбазки отхвърли обвиненията, че ВМРО организира протести само когато убийството е извършено от роми.

„Нищо подобно няма. Казвам, че има огромен проблем с невписването на ромите в българското общество, с агресията в тази общност, с проявите на тази агресия, с абсолютното бягане от проблема, с това, че има редица организации, които получават пари, за да замазват този проблем. Говорим за системно незачитане на законността”, коментира Джамбазки.

„Защо съдът не осъжда престъпниците и те не са в затвора?”, попита той.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Емигрант (гост)
  Отговор
  1 10:24  17.07.17
  Нещо не мога да разбера политиците ! През 90 -те години на миналия век, същите си отгледаха ромите като жизнено им необходим фактор през сезоните преди избори . В замяна на това ромите получиха чувство за безнаказаност, липса на платежни задължения към Енерго и ВиК -доставчици и т.н. В коя друга държава баба все още продължава да получава детски надбавки за внучката ромка ? Според мен проблемът би се решил от раз, трябва някой законово да им врътне кранчето !!!
 • Пазарен Либерализатор (гост)
  Отговор
  2 10:32  17.07.17
  Има, и то не от вчера. И тенденцията е този насъщен проблем да се изостря и нараства.
 • напаст (гост)
  Отговор
  3 10:37  17.07.17
  Г-н, Джамбазки, не са проблема циганите, а крадливата политическа управляваща пасмина наречена ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н. Те се учат от крадливите политици и крадат, от дебелите бизнесмени придатък на партиите които безчинстват по селa и паланки и убиват безнаказано по улиците. България е една уж демократична държава управлявана от слабоумни бивши комунисти и ченгета. Уж е пазарна икономика, а всъщност е феодално крепосническо стопанство с изградени структури за рекет и кражба на национално ниво и докато ромите -цигани се ползват за гласоподаватели, разпостранители на дрога и пълнят джобовете на партиите нищо няма да се промени. Та нима това не е национален проблем? Защо мълчи др. Борисов, Цветанов имат и министър на правосъдието? Защото те имат облаги и са подлоги на циганите.
 • ОтличникаОтПсиходиспансера (гост)
  Отговор
  4 10:38  17.07.17
  Когато швед убие българин - това е ” интеграция ” а когато българин нарече маанго ц.гнин - това е ” дискриминация ” ...
 • Боби (гост)
  Отговор
  5 10:45  17.07.17
  Кой изнесе КТБ?! Циганите ли?! Кой източва вече 27 години държавата? Кой направи менте приватизация и РМД-та?! На тоя хал сме заради нас самите - крадливи, мързеливи, завистливи, некъпани българи. Циганите са просто субпродукт на реалността. Ама все някой трябва да ни е виновен. Не народ, а мърша...
 • Негър скиор (гост)
  Отговор
  6 11:08  17.07.17
  Спфт (по-мекия и дългосрочен) вариянт е Кастрация. Има ги разни видове. Другият е да се инвестира в екарисажи с кодово име на операцията "Циклон Б".
 • Гост (гост)
  Отговор
  7 12:00  17.07.17
  Добре де, ама какво се раздухва тая Бяла. Същата работа като с Поничките. Тоя нашия си е започнал боя. Те като са м...ли няма да стоят със скръстени ръце я. Ами тва си е бой, като не можеш или не ти стиска - бегай, що се прави на мъж и тоя пред гаджето? Бай манго няма нищо какво да губи. Ся, верно че са за ..... , ама айде и ние да сме честни и обективни в случая.
 • Димов (гост)
  Отговор
  8 13:10  17.07.17
  Проблем с циганите ще има, докато има цигани. Цигани ще има, докато правителствата имат изгода от тях. А те ще имат изгода от тях, докато не се промени конституционното право, хора без образование и с по-малко от 50% трудова заетост през трудоспособната си възраст да не гласуват.
 • Няма такава държава.. (гост)
  Отговор
  9 13:22  17.07.17
  След като съдебната система е творение на бандити и крадци,който от страх са се надупили на разни неправителствени организации ,с адвокати и съдии захранени с пари откраднати от нашите джобове,не виждам друг начин за оправяне,освен с употребата на старите и сигурни методи от времето на Кан КРУМ СТРАШНИ...
 • ААА (гост)
  Отговор
  10 14:44  17.07.17
  Браво Ангеле , браво Джамбазки-28 години ви бяха нужни да стигнете до това заключение. Просто не знам какво щяхме да правим без вашата природна интелигентност , и политическа прозорливост.Та вие предвидихте, назовахте, и посочихте проблемите многоооо преди те да станат реалност. Сега очаквам от вас политиците, още 28 години да наблюдавате проблема , да се запознаете с детайлите, да направите десетки комисии в Народното Събрание,като не забравите да решите и най-важният за вас въпрос- Кой по дяволите ще ви избира , ако не са кебапчетата и циганите?А той проблема не е заек та да избяга , и време има, само още един мандат да мине.
 • кучето шаро (псевдоним)
  Отговор
  11 19:22  17.07.17
  Държавата и джамбакзи проблем има !
 • БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО (гост)
  Отговор
  12 22:46  17.07.17
  Просто да се съберем на групички,и ще ги наказваме.Политиците,управниците няма да ни помогнат... циганите са им сигурна подкрепа ,носят им далавери. и т.н. Ние,горди българи нека да се събреем и да ги пребием цигани,които правят проблеми.
 • Вън от България (гост)
  Отговор
  13 12:36  18.07.17
  Циганите са симптом на нашата сбъркана държавност. Нароиха се именно поради нашето сбъркано раздаване на детски надбавки - откъде се вземат най-лесно пари? Като се правят най-елементарните действия - правене на деца. Ето ти всяка ромка с по 10 чаавета. И държавата плаща! Тя не смее да се опълчи законово на бизнеса с детските надбавки, не смее да вкара в затвора забременилите малолетни. А ако това е синът ти, то той е действал с твое съгласие, след като си му баща и си се договорил с бащата на булката да ги ожените... И синът ти като е малолетен, т.е. под 14-годишна възраст, а ти си го склонил към непристойни действия, не трябва ли да лежиш в затвора? Защото точно това казва българският Наказателен Кодекс...

  Е, кой в България спазва иначе хубавите закони? В затвора, бе, в затвора за поне пет години, за да не се хвалите какви сте е...чи с подарените ви от мама и тате малолетни булки, дето и не могат да направят разликата. В затвора за всяко едно престъпление, дето сте извършили. Аз за моите петдесет години не съм регистриран дори веднъж в полиция като мнозинството българи, десетките м..гоооовци се разхождат с присъди между нормалните хора и не дават и дума да се издума, че са бивши престъпници...
 • Шаран БГ (гост)
  Отговор
  14 14:51  18.07.17
  Друго си е , евродепутат да коментира! Ние от къде да ги знаем тези работи? Добре,че баткото ни светна.......
 • Оптимус (гост)
  Отговор
  15 09:09  20.07.17
  Извинявай Ангеле, но цигански проблем не съществува, а съществува политически депутатски проблем - и червени и сини и гербери и останалите там дето са били и сте, задружно отказвате да узаконите най-правилното и справедливо законодателно решение, което е решавало бандитски проблеми от древността и досега. Вие, депутатите сте ПРОБЛЕМА от соца и досега. Хрантутници, без никаква полза за нас хората. Въведете Закона по НПК така: Смъртно наказание, чрез публичен разстрел, на всеки доказан нападател-и, над друго лице-а с цел нанасяне на телесна повреда или обир на вещи, насилственно иск на информация, нанасяне на телесни удари, както и изнасилвачи, крадци на имоти и вещи, фалшификатори на лични данни с цел лична или на друго лице-а облаги, лъжесвидетели под клетва и всяко лице-а, което скланя чрез изнудване и насилие друго лице-а, да извършват нежелани от тях действия! Сигурен съм, че твоя цигански проблем ще се реши до седмица...и не само такъв...като се разстрелят няколко маймуна бандюги и останалите ще се замислят дали им се мре.. Що бе Ангеле не искате ни патриоти ни гърбави ни червени и други? Щото сте на страната на бандитизма май? Капе ли парата, капе ли?

Напиши коментар:


Публикувай