1 232 5

Бракониери избиват рибата в Дунав с ток

Уредите се продават свободно в интернет, макар че са забранени

Константин Карагьозов

Бракониерски банди избиват с ток рибата в Дунав. Влизат с бързи лодки в реката, слагат въдици за заблуда, че ловят с тях, а всъщност пускат уредите във водата при определен волтаж. След няколко минути рибата се парализира и изплува на повърхността, а бракониерите обират по-едрата. Това споделят пред "Телеграф" местни рибари.

По думите им нарушителите са българи и румънци. С настъпването на маловодието на Дунав за тях настъпва истинска жътва. Снабдяването в уреди за риболов с ток не е проблем, защото те се предлагат свободно в интернет на цена около 200-400 лева, макар че са забранени със закон. Този унищожителен риболов се прилага масово от няколко години по целия българо-румънски участък на Дунав – от Силистра до устието на река Тимок. Бракониерите спрели да избиват рибата с бомби, защото така вдигали много шум и започнали да се снабдяват с електрически устройства.

Живарниците тази година са празни, никога не е имало толкова малко риба, жалват се въдичари. Ситуацията в момента е повече от тревожна.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 14:03  17.07.17
  Ами в района на Козлодуй и Оряхово това е всекидневно. И не са румънци, а са българи и са известни на всички. Само че никой не ги проверява

  Коментиран от #5

 • Емо
  Отговор
  2 15:47  17.07.17
  Вижте го този сладур: http//bigfish.bg/news/novini/Eto-koi-e-obshtinskiyat-savetnik-brakonier.html И по Дунава са същите - държавни служители, с възможности. Контрол от държавата - никакъв, всички си пазят местенцето, да не изстине.
 • onq s konq
  Отговор
  3 17:59  17.07.17
  Направо вкарваме в Дунава едни яки + и - от Козлодуй и ставаме износител ном 1 в Европа
 • кучето шаро
  Отговор
  4 19:19  17.07.17
  Това е по цялото поречие на реката !
 • onq s konq
  Отговор
  5 19:30  17.07.17

  До коментар #1 от "Иван":

  Бегай бе, за кой път се връщаш.Стана за смях вече това да не ти е бащино ,че обиждаш само хората земеделци. Абе прост ли си какъв си ???? Модератор е компютър,компютър.За да те трие значи пишеш обидни думи, не се ли досещаш или си мазохист и пак повтаряш грешките си.Уважавай хората не ги обиждай и ще си благословен от Господ.

Напиши коментар:


Публикувай