691 3

Посланик Макаров: Повече руски деца избират България

Венцислав Михайлов

Повече руски деца избират България. Това заяви руският посланик Анатолий Макаров. Той заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова посети два детски лагера.

"Албатрос" и „Бригантина“ се намират по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия. Николина Ангелкова припомни, че Черноморието ни предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи.

Около 3000 - 4000 деца посещават само „Албатрос“ през летния сезон, предимно от Русия и Украйна. „С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители“, съобщи Ангелкова при визитата в Международния детски комплекс „Албатрос“ в курорта „Св. Константин и Елена“.

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той подчерта, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, каза дипломатът.

В обиколката участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук. Комплекс „Албатрос“ - на 10 км от Варна, се простира върху 14 дка и има гледка към Варненския залив и Ботаническата градина. Той разполага с открит плувен басейн, денонощна охрана и 24-часово медицинско обслужване. Тук се провеждат и разнообразни спортни прояви на площадките за футбол, баскетбол, волейбол и други игри. В комплекса има танцова зала, лятна сцена, компютърна зона, дискотека, както и класни стаи.

Ангелкова и Макаров посетиха и Международния детски оздравителен лагер „Бригантина“ в курортния комплекс „Албена“. Той е в непосредствена близост до резерват Балтата. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия. „Бригантина“ предлага разнообразни услуги - басейн, джакузи, чадъри и шезлонги, спортна многофункционална площадка, конна база, фитнес, анимационна зала, летен театър, клуб за конкурси и творчески прояви. На плажа лагерът има свое място също с площадки за плажен футбол и волейбол. Територията се охранява от водна спасителна служба и дежури медицински работник от лагера.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КРИВ МАКАРОН
  Отговор
  1 16:48  17.07.17
  ГА ША ДОДАТ МАЛКО И КРАВАРСКИ ЛАПИТА ДА ИМ ВИДИМ ЗЕЛЕНОТО НАЛИ СЯ СМЕ БРАТЯ ПО ОРЪЖИЕ.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 21:00  17.07.17
  Конечно, здесь есть водка, черный хлеб, селедка для девушки и мальчики! Ура, шляпа!
 • matros
  Отговор
  3 08:32  18.07.17
  У как бързо са пораснали децата- вече са 40годишни товаришыи

Напиши коментар:


Публикувай