1 033 4

Главният комисар на МВР: Полицаите не могат да са навсякъде

Младен Маринов заяви, че се работи денонощно, но няма как да има униформени до всеки гражданин

Стопкадър: NOVA
Стопкадър: NOVA
Константин Карагьозов

Главният комисар на МВР Младен Маринов иска родната полиция да бъде ефективна и да покаже на обществото, че то има нужда от нея. Пред "Нова телевизия" той коментира, че трябва да взимам пример от развитите страни, но няма как до всеки гражданин да има униформен служител.

"Трябва да вземаме пример от развитите държави. Нека да има повече патрули на улицата. Не искам да оставяме впечатление, че МВР работи до 17.30 часа – напротив, работим денонощно. Полицаите обаче не могат да са навсякъде, полицай не може да има до всеки един човек", обясни Маринов.

"Полицаите имат право да протестират. Смятам, че трудът на полицая трябва да бъде възнаграден така, че да бъде удовлетворен от това, което върши, каза още главният комисар на МВР.

Маринов отрече да има схема, в която полицейските служители да покровителстват телефонните измамници. Той заяви, че е създадено специално звено, което да се бори именно с този вид престъпност.

"Всеки един сигнал ще бъде проверяван. Създадохме специално звено, което да се бори с този тип престъпления, заяви Маринов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • впечатлен
  Отговор
  1 09:59  18.07.17
  Ами те и без това са никъде! Само реват за униформи и кубинки, но да видиш полицай, особено след като се стъмни, е цяло събитие! Да не говорим колко стари и затлъстели от безплатната държавна храна са повечето. Ако се наложи да гонят побойник или убиец, шансът безусловно ще бъде на страната на престъпника!
 • Вчепетлен
  Отговор
  2 11:34  18.07.17
  Може да са, трябва обаче да се върнат нещатните сътрудници, доброволните отряди, агентите и всички прочее, които съществуваха преди 89г. Също така както в Америка да са нужни 7 свидетели, за да оборят показанията на полицая в съда. Чак тогава може и да стане ефективна полицията с този си ресурс. Колкото до килограмите, вижте щатските полицаи и после говорете за физическа форма. Само че там полицая извади ли пистолета, значи някой гори и отива в небитието, което е най респектиращо, а тук е по добре да замерват престъпниците, отколкото да стрелят, че накрая престъпника става жертва, за която всички реват, а полицая гори, защото няма кой да застане зад гърба му, пръв ще избяга юрист консулта на службата му, чиято задача е да си защитава хората при такива ситуации.
 • Роман дизел
  Отговор
  3 22:44  18.07.17
  Не е нужно да са навсякъде и до всеки ,нужно е да си гледат работата за която са назначени.Бюджета на министерството надхвърля в пъти постигнате резултати, къщичката ви е гнила отвътре.
 • ЛПО
  Отговор
  4 15:23  20.07.17
  Не може да са навсякъде,АМА ТРЯБВА. НАЛИ ЗА ТОВА СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ.

Напиши коментар:


Публикувай