1 475 4

Стотици приятели изпратиха Алекс в последния му път

Стотици приятели изпратиха Алекс в последния му път
Сн.: ТВН
Мартин Христов

Стотици жители на Бяла, близки, приятели и съученици изпратиха в последния му земен път 18-годишния Алекс Ангелов.

Момчето, което догодина трябваше да е абитуриент, почина в събота в русенската болница, където бе настанен в критично състояние след побой от роми.

Инцидентът стана около 5,50 часа на 8 юли в центъра на Бяла. На излизане от местната дискотека група Роми поискали цигара от Алекс, а той им казал, че няма. Тогава 32-годишният Валентин Маринов ударил в главата Александър, момчето паднало и си ударило главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

Поклонението се състоя в църквата в Бяла, а хората не сдържаха сълзите си заради нелепия начин, по който младежът си отиде, съобщиха БНР и русенската телевизия TVN. Близките му пък не премълчаха огорчението си от неработещите институции.

Панайот Панайотов, чичо на Алекс, отправи чрез медиите послание към премиера Бойко Борисов: „да им дава повече помощи на съдиите и изобщо да не ги съдят. Това не е държава! Предайте от мене дословно.“

Съученици на Алекс от гимназията "Панайот Волов" бяха безсилни в мъката си по изгубения приятел. Ето как ще го запомнят те: "Алекс ми беше като брат". "Добър. Какво може да бъде едно 18-годишно момче". "Нямам думи. Искаме да се открие виновника и да си получи заслуженото".

Въпреки че има задържан, в градчето се говори, че не само 32-годишният Валентин е биячът.

"Така се говори – че е имало и други. Той (задържаният - бел.ред) малко не бил добре с главата и гледат да го изкарат невменяем – това се говори в момента. Той не е добре, той с медицинско ще излезе и ще го изкарат неадекватен – това е мнението на всички в града", каза един от жителите на Бяла, които бяха дошли, за да изпратят Алекс в последния му път.

Със случая вече се занимава Окръжната прокуратура в Русе, а обвинението срещу Валентин Маринов е преквалифицирано от причиняване на средна телесна повреда в убийство по хулигански подбуди. Новото обвинение предвижда и най-тежкото наказание - доживотен затвор за извършителя.

В знак на съпричастност към скръбта на семейството всички културни прояви в Бяла до края на седмицата са отменени.

Русе / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тука има тука нема
  Отговор
  1 16:47  18.07.17
  Поредното убийство с извинителна бележка за убийците от владетелите на територията България. Останалият "матрял" да си трае и да не надига главица, да плаща тока, водата, храната, помощите, данъците и цигарите на малцинствата с извинителните бележки, че ако ги погледне- траурно шествие
 • Бай Курти
  Отговор
  2 20:08  18.07.17
  РОДНИНИТЕ МУ ТРЯБВА ДА БЕСЯТ ПО ЕДИН ЦИГАНИН ВСЕКИ ДЕН
 • Вера.
  Отговор
  3 16:28  19.07.17
  Скръбя.на.това.младо.момче
 • 4 16:32  19.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай