795 3

България е за стабилност в Персийския залив

Венцислав Михайлов

Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение за България и региона на Балканите.

В тази връзка приветстваме и подкрепяме разрешаването на възникналата кризисна ситуация с политически средства и по пътя на дипломацията.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Катар Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани по повод създалата се остра дипломатическа криза в отношенията на някои арабски държави с Катар.

Премиерът Борисов изрази желанието на българската страна за мирно и бързо уреждане на възникналата кризисна ситуация в много важен за България близък регион.

Министър-председателят отбеляза категоричната си позиция против всяка форма на по-нататъшна ескалация на напрежението, както и срещу намесата на външни за региона фактори.

Борисов акцентира също върху запазването на стабилността на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива, което по думите му, е в интерес на целия регион.

Министър-председателят посочи, че България цени своите приятелски отношения със страните от арабския свят и изтъкна сътрудничеството с Катар.

От началото на настоящия месец страната ни пое и местното председателство на ЕС в Доха.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пешо
  Отговор
  1 15:51  18.07.17
  Браво, Бойче! Стабилност тряа!
 • БЪЛХАрия
  Отговор
  2 20:04  18.07.17
  ТУКА М...ЛИ Те УТЕПАХА НАРОДЕЦА ТОА СА ЗАГРИЖИЛ ЗА АРАБЕЛИТЕ.
 • Роман дизел
  Отговор
  3 21:03  18.07.17
  За стабилността си требе вазелин,как един политик толкова години се не сети да подсигури най-важното средство за стабилността.

Напиши коментар:


Публикувай