2 473 7

Инцидентът с "Пантер" - заради рискована маневра и лошо време

Мартин Христов

Докладът за инцидента с хеликоптера "Пантер" е готов, а причините за него са рискована маневра и лоши метеорологични условия. Това каза днес в Шабла министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на ВИП-деня на учението "Шабла 2017", съобщи Нова тв.

Набелязани са мерки, с които подобни инциденти да се преодоляват в бъдещето, допълни министърът. По думите му препоръките са оттук-нататък да се наблегне на подобни ситуации като приводняване, спасителни действия и реагиране при подобни ситуации от самия летателен състав.

Министърът каза още, че за отбраната за него е по-важно да се направят разумните разчети и да бъдат похарчени правилно парите на българските данъкоплатци. Той обясни, че до края на годината ще бъде представен план, с който ще нараства бюджетът за отбрана. Министърът даде добра оценка за учението "Шабла 2017".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Нико
  Отговор
  1 16:58  18.07.17
  Огледало на всичко в България. Некадърност.
 • 4477
  Отговор
  2 19:17  18.07.17
  Естествено че сега ще обвинят за инцидента загиналият пилот-много е удобно така..Лека му пръст!
 • Роман дизел
  Отговор
  3 21:49  18.07.17
  Вече че се лети с планер на един метър височина и задължително с парашут,а бензино от авиацията че се налива у дръжавнио Бенц да контролира министъро разходо на планеро
 • Герберасите на власта
  Отговор
  4 05:38  19.07.17
  Поклон пред загиналия ,само да спомена че "едно време" ученията се правиха в най лошото време и техниката не ни предаваше не като сега дали сме една торба пари а техниката не може да лети в лошо време.
 • Oвен
  Отговор
  5 06:26  19.07.17
  Един хеликоптер имахме и той падна,така е като взимаме боклуците на запада мухахахаааа...вятърът бил причината по голяма тъпотия не съм чувал ...
 • Мъри
  Отговор
  6 07:42  19.07.17
  За да не стават такива инциденти е взето решение да няма полети а да се извършват симулации на земята и да се гледат филми как летят други !
 • Иван
  Отговор
  7 16:55  19.07.17
  Много пишете пък не мислите, а и не четете ....само от тук от там. То и затова БГ е на това дередже. Въпреки че ми е градски пилота явно си е виновен. Минал преаклно близко за поздрав, разчитайки, че е единн от асовете в армията ..само че в точно този момент е имало силен порив..това няма как да прецениш, но трябва да го имаш предвид и да се правиш на юнак в мирно време с машина която на всичк ивас долу дето пишете глупости струва по малко от парите ви..така че министъра явно замзава нещата, но според мен е по правилно да се каже точно и ясно инак един ще пише-виновен, а друг ще се смее че вятъра им е виновен, а предпалагам има доста свестни пилоти дето вятъра не им е виновен. Но понякоага веднъж се греши и е фатално. Те затова с недъмлъвки казват че са набелязали мерки-демек да не се правят на юнаци, че и най-добрия може да остане изненадан в такива случаи и струва скъпо после един такъв поздрав на всички ни и на-вече живота на пилота.

Напиши коментар:


Публикувай