1 047 5

България закъснява критично с модернизацията на армията

Мартин Христов

България закъснява критично с модернизацията на своята армия. За това алармира президентът Румен Радев. Той наблюдава тактически учения на полигона в Шабла.

В учението участват формирования от въоръжените сили на България, Сърбия, Украйна и САЩ. Те проведоха зрелищни бойни стрелби по въздушни и надводни цели.

Президентът Румен Радев и военният министър дадоха висока оценка на показаното в учението, но се разминаха в мненията си за бъдещото финансиране на армията.

Красимир Каракачанов обеща до края на годината два процента от бюджета да отиват за отбрана.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роман дизел
  Отговор
  1 21:39  18.07.17
  Много се загрижихте че нема кой да ви Варди от резаните карабини.Само м....стите ще решат казуса нали са ви любимци дайте им оръжие те са способни да изградят нова България.
 • Пеньо
  Отговор
  2 08:37  19.07.17
  Хайде сега да си спомним какъв беше сегашният президент преди и какво е направил армията да е модерна поне в неговият сектор? Питам КАКВО? Освен, че е писал докладни, КАКВО?
 • Т.Живков
  Отговор
  3 08:54  19.07.17
  По мое време имахме най модерната армия .Да ви е честита демокрацията .

  Коментиран от #5

 • гост
  Отговор
  4 11:01  19.07.17
  Какво е направил президента, без пари какво може да направи, за магистралите към Турция да си пътуват спокойно анадолците имаше пари, а като тръгнаха да ремонтират двигателите на МиГ-вете, нямаше, купиха полски боклуци видяха, че за нищо не стават и на края пак опряха до руска подръжка.
 • filo
  Отговор
  5 11:15  19.07.17

  До коментар #3 от "Т.Живков":

  Кое е това твое време бе? Иди се прегледай по-добре. Коя армия е била най-модерна? Българската ли? Това е армия, която беше изградена по съветски модел, място, където властват извращенията, подигравките, принудата, простотията, кражбите, самоубийствата, манипулациите и изключителната пропаганда имаща за цел да те направи силно заинтересован да служиш на комунистическата система, която се окза най-голямата лъжа.

Напиши коментар:


Публикувай