1 428 6

Морското училище в Созопол - пред срутване

Премиерът Бойко Борисов ще бъде запознат с проблемите при следващата си визита в региона

Снимки: Ивелин Банджаков
Снимки: Ивелин Банджаков
Константин Карагьозов

Морското училище в Созопол, намиращо се на остров „Свети Кирик”, е пред срутване, алармира кметът на града Панайот Рейзи, цитиран от "Флагман". Състоянието му е критично и час по-скоро трябва да се предприемат мерки, за да се спаси един от символите на Созопол.

„Има голяма вероятност сградата да падне. Много добре знаете, че няма снимка или картина на Созопол, където да не е показано училището. За съжаление сме на път да го загубим”, призна Панайот Рейзи.

Той съобщи и за друг голям проблем – кейовата стена между остров „Свети Кирик” и Стария град на Созопол е напукана и трябва да се реконструира. Съоръжението е държавна собственост и предпазва лодките в пристанището. Ако поддаде – щетите ще са огромни.

„Една кейова стена струва страшно много пари. Има сериозен проблем за залива и при следващото посещение на премиера в региона, ще го закарам, за да види за какво става дума”, допълни Рейзи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Курти
  Отговор
  1 09:38  19.07.17
  Мутрите това чакат. А кмета да си смени очилата, че май този процес не е от вчера. Явно не си е взел хонорара и подсеща който трябва. Той е от честните.
 • шлемник байкалски
  Отговор
  2 09:50  19.07.17
  Созопол не е никак бедна община ,така че кмета да не чака премиера да го закара до обектите а да закара работници и да започва ремонтите!!!
 • Кофти
  Отговор
  3 10:09  19.07.17
  Срамота!
 • Лопатата
  Отговор
  4 10:13  19.07.17
  Бедно малко градче, почти никалви странични приходи, всичкия бюджет отива за поддръжка на прекрасните улици, изрядната маркировка, широките и незаети от автомобили пешеходни пътеки, както и за адекватния брой обособени паркоместа.
 • Историк
  Отговор
  5 13:23  19.07.17
  Интересно къде е сега Божидар Димитров. Или Рибарското училище (така са го нарекли за да заобиколят Ньйския Договор) не е част от българската история? Е сигурно защото няма "вампири" или измислени гръцки крепосни стени. Или просто няма фин.. интерес за това, макар и да е от Созопол.
 • гощо
  Отговор
  6 08:02  21.07.17
  Срамота!!! Да кажат на кой е собственост това?!?!? На армията ли на държава ли на община ли?!?!?

Напиши коментар:


Публикувай