897 5

Румен Радев присъства на военноморското учение "Бриз 2017" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Президентът наблюдава различни епизоди от тренировките от борда на фрегатата "Дръзки"

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Константин Карагьозов

Президентът Румен Радев присъства на военноморското учение с международно участие "Бриз 2017", което се проведе във Варна. Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на България беше посрещнат с военен ритуал на Морската гара в морската столица.

След церемонията президентът Радев наблюдава различни епизоди от военноморското учение от борда на фрегатата "Дръзки".

Предвижда се в хода на учението да се извършат действия по защита срещу терористична атака за завладяване на кораб, противодействие по възникнал пожар на търговски кораб в пристанище и противодействие на нелегален трафик на мигранти по море. Учението предвижда и отразяване атаки на въздушен противник, както и учение по спасяване на голям брой хора в море.

В учението участие ще вземат 20 бойни и спомагателни кораба и катери, подводница, 4 самолета, въртолети и над 1 700 военнослужещи от военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция.

Капитан-лейтенант Георги Калинов от Морския специален разузнавателен отряд посочи пред БНТ, че учението ще предостави безценен опит на военнослужещите в военноморските сили както на България, така и на останалите държави, участващи в учението. По думите на Калинов учението е от голяма значение и за това военноморските ни сили да бъдат оперативно съвместими с партньорите ни от НАТО.

Гости на учението ще бъдат още военният министър Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кобрети
  Отговор
  1 11:23  19.07.17
  ЦИГАНИТЕ НИ ИЗБИВАТ....НИЕ СИ ИГРАЕМЕ НА СТРАЖАРИ И АПАШИ.....

  Коментиран от #2

 • апаш
  Отговор
  2 11:29  19.07.17

  До коментар #1 от "кобрети":

  Купи си пЮстЮлет...
 • SOS Авария живем в България
  Отговор
  3 16:09  19.07.17
  Умно село - с "тримата умници" : Президентво, НС и МС. Тази ирония - ДЕРМО/крация разграби националната икономика и прогони народа от България. Това днес, не е никаква Демокрация а геноцид. Ако трябва да съпоставим СОЦА с това днес виждаме, че изчезнаха възможностите на всеки гражданин до образование, култура, работа, медицина, пенсии, социални помощи/отпуски, болнични, майчинство, санаториялни лечения, трудоустроване/. Да днес това го има НО САМО ДО ОНИЯ КОЙТО ИМА СРЕДСТВАТА. А имат ли средства днес в у нас масите? И защо циганите са агресивни? И защо народа е обезкуражен и апатичен? Защото се оказахме ИЗМАМЕНИ, че ще създадем още по-щастлива СОЦ-СИСТЕМА. НО УВИ ДНЕС СА ЩАСТЛИВИ САМО ХОРАТА ОТ ХАЙ/ЛАЙФА А КОИ СА ТЕ и наистина ли те са нашите доброжелатели и защо се наричат - народни избранници. Та в нях няма нищо НАРОДНО.
 • Бягаха на Запад
  Отговор
  4 16:20  19.07.17
  Да. Някога бягаха на Запад, защото искаха по-широки възможности. Дано да са ги намерили. А днес, като сме свободни и спредоставени възможности, защо МАСОВО се "спасяват" хората чрез пътешествия извън България? Защо днес е популярен израза : " О. о. о еди койси - той се управи, той одавна избяга от България." Ако на туй му казват справедливост, свобода и демокрация ЗА МЕН ТОВА Е ГЕНОЦИДА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!
 • генрадев
  Отговор
  5 08:35  20.07.17
  Чудно, вчера турците не поздравиха Радев.Имам предвид, че моряците си останаха скрити вътре в кораба си, за разлика от останалите екипажи на корабите. Като не щат да идат на учение да си стоят у тях..префърцунена история.

Напиши коментар:


Публикувай