349 2

Хасан Адемов: Политиката по доходите не може да е на парче

Предложението за отпадането на добавката за прослужено време първо трябваше да бъде обсъдена от Тристранния съвет

Снимка: Ладислав Цветков/бТВ
Снимка: Ладислав Цветков/бТВ
Венцислав Михайлов

Политиката по доходите не може да е на парче. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов по повод предложението на вицепремиера Валери Симеонов да отпадне добавката за прослужено време, както и протестите на полицаите с искане за по-високи заплати.

В момента за всяка прослужена година се начисляват 0,6% към заплатата, ако не е договорен по-висок процент с колективен трудов договор, уточни депутатът.

От ДПС винаги сме казвали, че участието на патриотите в управлението ще предизвика скандали, уточни той. Адемов напомни, че въпроси, касаещи социалната система, първо се обсъждат в Тристранния съвет.

Прогнозата на депутата от ДПС е, че бизнесът ще бъде принуден да плаща по-добри възнаграждения, защото все по-трудно ще намира квалифицирана работна ръка у нас.

В България 70% от работещите получават под средната заплата от 500 евро, а Румъния ни изпреварва по ниво на средната заплата, коментира още Хасан Адемов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • батко бугар
  Отговор
  1 12:11  20.07.17
  Публикувано във факти.бг: От ДПС винаги сме казвали, че участието на патриотите в управлението ще предизвика скандали, уточни той. Адемов напомни, че въпроси, касаещи социалната система, първо се обсъждат в Тристранния съвет. Нормално е да го кажете. Все пак двете партии сте на двата полюса на етническата стълбица на българската политическа сцена. А и, докато те са "във властта", вие ще сте "извън нея". Дано и на следващите избори да има отговорни към България хора, отиващи към урните със мисъл "за" България, не "за" джоба или братовчеда.
 • 1654656
  Отговор
  2 09:26  22.07.17
  Участието на ДПС досега във власта е родоло много повече скандали отколкото Патриотите. А най-големи скандал в България е КТБ и Примиера Орешарски. Които нямаше да се случат ако ДПС не участваше във власта.

Напиши коментар:


Публикувай