453 2

Разпитаха и Лиляна Павлова за НДК

Венцислав Михайлов

Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде показания пред следствието за НДК в качеството си на свидетел.

Тя е вторият министър, който е бил принципал на Двореца през годините, и беше разпитан, след Томислав Дончев.

Двамата бяха привикани, след като срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош бяха повдигнати две обвинения - за безстопанственост, заради договора за автомобила, който е ползвал, и за нецелевото изразходване на 1.7 млн. лв., отпуснати за подготовката на сградата за българското председателство на Съвета на ЕС.

"Дадох показания, такива каквито са моите мотиви и аргументи, които изложих пред Анкетната комисия. Нищо ново и нищо различно. Благодаря!" Това заяви пред БНТ на излизане от следствието Павлова заяви.

На въпрос притеснява ли се, че евентуално може и срещу нея да бъде повдигнато обвинение, тя отговори:

"Нека оставим прокуратурата да си свърши действията. Аз смятам, че като принципал съм предприела всички необходими действия и съм дала своите аргументи и своите следствени показания като свидетел. Така че, нека да си свърши прокуратурата работата".

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че разследването продължава и е възможно кръгът на обвиняемите да се увеличи.

"Ако се установи, че за извършени нередности принципалът е бил сигнализиран и не е предприел нищо, естествено е, че той би носил отговорност", каза Цацаров.

Томислав Дончев коментира, че до него е достигал само един сигнал за нередности, който веднага е предал до финансовото министерство и Агенцията за държавна финансова инспекция, която е извършила проверка. По особена ирония глобеният бил подателят на сигнала, подчерта вицепремиерът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НИСОЛАЙ
  Отговор
  1 13:59  20.07.17
  такава мудна прокуратура няма по света,абе кога ще има най-после влезли в пандиза
 • к2 служител
  Отговор
  2 14:30  20.07.17
  Дебелата трябва да е първа - напълно заслужено. А за компания има един подходящ пожарникар !!!

Напиши коментар:


Публикувай