5 027 12

5-годишно дете засрами управниците в Русе (ВИДЕО)

Доброволци от село Червена вода сами поправиха пътя си

Снимки и видео: Дунав мост
Снимки и видео: Дунав мост
Константин Карагьозов

Жители на село Червена вода засрамиха управниците на Община Русе. Доброволците запретнаха ръкави и запълниха дупките, зейнали на пътя Русе - Червена вода.

Деница Николова се свърза с редакцията на местното издание "Дунав мост", изпращайки снимки и видеокадри от добрата инициатива.

"Има цели участъци от пътя, които са в окаяно състояние и буквално е невъзможно да се шофира без да съсипем автомобилите си. Всекидневно има аварирали автомобили встрани от пътя, поради спукани гуми и изкривени джанти. Лошото състояние на пътя е предпоставка за инциденти, но никой не обръща внимание и не предприема никакви мерки. Положението е повече от трагично", разказва Николова.

Съвестната жена е организирала своите съседи, както и 5-годишното си дете. Деница Николова иска да даде един добър пример, с който да засрами управляващите, тъй като хората, които плащат данъци, такси и винетки са принудени да вършат тяхната работа.

Николова призова институциите да обърнат внимание на окаяния път, в противен случай хората ще се вдигнат на протест.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:05  20.07.17
  тия срама нямат бе...
 • Служител в сектор пътища
  Отговор
  2 14:18  20.07.17
  ТОВА Е НАКАЗУЕМО! Община Русе има пълното право да ги съди за самоуправство, нямат разрешение и квалификация за подобна дейност! Създават опасност на пътя и предпоставки за ПТП! Никой не му пука, че са сложили жилетки и знаци ако правят това без разрешение! Голяма пачка се прибира от едни специалисти, дето преди всеки ремонт решават, КОГА (по кое време на денонощието) да се прави ремонта и с какви средства! Ако запълват с нещо различно ще излезе, че рушат пътя съзнателно! Стойте и гледайте сега, как ще се развие случая - много е вероятно да завърши с присъда! Държавата се е погрижила да НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО!!!

  Коментиран от #3, #5, #7, #11

 • гост
  Отговор
  3 14:22  20.07.17

  До коментар #2 от "Служител в сектор пътища":

  Точно. Ако едно е да си ремонтираш площадката пред блока, но съвсем друго е да правиш каквото и да е на общински терен. Абсурдно е, да, но закона не позволява намеса на гражданите в пътната мрежа, която принадлежи към общината. Трябва това доброволно дело да е организирано от общината, с частни средства, доброволчески труд, но трябва общината да знае, разреши и ръководи.

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  4 14:24  20.07.17

  До коментар #3 от "гост":

  Добави и че 5г. дете не трябва да бъде оставено само покрай пътя, това не е детска площадка и ако някой се панира и набие спирачки или изпревари неправилно и отнесе детето?!? Идиотско е да оставиш детето ти да регулира движение на междуградски път, не знам каква гордост е това.

 • 5 14:24  20.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • misli posle govori
  Отговор
  6 14:29  20.07.17
  http://www.kmeta.bg/v-ruse-nalivat-10-tona-asfalt-v-ulica-kmetska-gordost Заповядайте, гости на Русе!!! Какво сте се хванали с туй забравено от Бога Червено село!!!

  Коментиран от #8

 • Бенц
  Отговор
  7 14:51  20.07.17

  До коментар #2 от "Служител в сектор пътища":

  То е така, но като е умряла общината ние какво - да си потрошим колите ли....
 • Бенц
  Отговор
  8 15:03  20.07.17

  До коментар #6 от "misli posle govori":

  Ами какво чакате, грабвайте лопатите...

  Коментиран от #9

 • misli posle govori
  Отговор
  9 16:00  20.07.17

  До коментар #8 от "Бенц":

  Дай първо да опитаме с дипломация, после с груба сила(лопатата). Наскоро имаше буря в м.Касева чешма-една от 7-те вилни зони покрай града.Улицата, която преминава през нея е Шипка. Май тази ще я прекръстим на Света Стоила и Преподобна Спасимира Русенска.Време е да подготвим табелите за новата улица. (На името на кмета и името на човека отговорен за извънредните ситуации в Община Русе)
 • Не Българин
  Отговор
  10 17:35  20.07.17
  Няма съд спокойно, кой ще ги осъди. Дано на виновните за безнаказаността в България да им умрат децата или да нямат такива. И нека ако това е народа, който носи вина, че спинка сладко и си гледа само собствения интерес интерес също да изчезне. Срам ме е, че съм се родил в България.
 • Shmeker
  Отговор
  11 20:57  20.07.17

  До коментар #2 от "Служител в сектор пътища":

  Точно такъв като тебе ми трябваше: дължиш ми 300 лв. защото разбих предницата в една дупка, 30 на 80 см през която всеки ден от няколко години минавам. Но един ден е била разкопана защото имало някакъв кран на ВИК. Само че нито е обозначена нито е оградена. Никакъв шанс да забележа разкопаването, защото е на една дебела сянка и от колата не се вижда, че ся я разкопали. Минах си през нея с около 30 км/ч при което щяха да ми изпадат пломбите, а сърцето ме заболя, защото колата започна да дърпа на дясно при подаване на газ, а при връщане на газта се оправяше. Сметката е - няколко щанги с тампоните, проверка на джанти и пребалансиране на гумите, реглаж на преден мост. Добре че минах само с десните гуми, та иначе сметката щеше да е 600 лв. Кажи ми какво да те правя?
 • гостъ
  Отговор
  12 23:34  20.07.17
  А не е безотговорно от страна на държавата да толерира безумни закони и на блокира всяка възможност за добронамерена инициатива.Незнам дали знаеш но дори и силните на деня не получават възможност за самостоятелен ремонт.Това е чист геноцид.И той явно се нуждае от меки дори по крути от този на жената.Направо е плачевно ,че се намират хора които да критикуват нея,а не хората допуснали да се наложи някой да ги засрамва така.Намирисва ми направо на това да сте платен слугинаж на управляващите.Във всеки случай жалка картина сте.С такива мислители вовеки ще го лапаме,,шнорхел,,

Напиши коментар:


Публикувай