2 326 5

Пуснаха пътния възел между АМ "Тракия" и АМ "Марица"

"Плодовитово" свързва двете магистрали и повече от 6 общини

Пуснаха пътния възел между АМ "Тракия" и АМ "Марица"
Снимка: МРРБ
Константин Карагьозов

Пуснаха движението по двете нови връзки на пътен възел "Плодовитово", който свързва магистралите "Тракия" и "Марица", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Двете нови пътни връзки на пътен възел "Плодовитово" спестяват на пътуващите 40 км и поне 30 минути. Новите връзки осигуряват безопасни леви завои, уверяват от регоиналното ведомство.

Пътният възел свързва двете магистрали и повече от 6 общини. "Мисля, че ще са доволни и зеленчукопроизводителите. Свързваме ги със зеленчукова борса", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Планира се такива отбивки за формиране на тържища да има също и по магистралите "Струма" и "Марица", за да може производителите да предлагат своята стока на тях и да не са потърпевши от изграждането на магистралите, допълни Нанков. Той уточни, че само за 45 дни е построена новата връзка, която помага на връзките между Пловдив и Стара Загора.

Според министъра, заради обжалвания на оценката за въздействие върху околната среда проектът се е забавил с повече от две години. "Ето защо се правят законови промени да има право само на едноинстанционно обжалване, за да не се губи излишно време за реализация на така нужни съоръжения", обясни той. Имахме трудни процедури по отчуждаване. Получихме съдействие от общините, за да издирим 24-мата наследници на имот, част от които са в Германия, поясни министърът.

Инвестициите за този проект са 1 млн. и 70 хил.лв. С изграждането на двете пътни връзки на съществуващия пътен възел "Плодовитово" в посоките Бургас - Оризово /Плодовитово/ и Плодовитово /Оризово/ - София се осигурява връзката на движението по АМ "Тракия" и АМ "Марица" от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.

Стара Загора / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ШОПенхауер
  Отговор
  1 16:53  20.07.17
  Браво! Ще улесняват турците пътуващи през България, шофиращи опасно и без винетки.

  Коментиран от #2

 • Тошко
  Отговор
  2 17:45  20.07.17

  До коментар #1 от "ШОПенхауер":

  Стига с тия винетки. Няма как да пътуват без ВИНЕТКА,защото на границата първата работа на полицаят е да пита за винетка и чак тогава другите процедури.Никой чужденец няма да се изложи заради 25 лева като знае че ако го хванат ще изгори със 100 евро. Цялата работа с тия тол системи и подобни е заради нас българите.Те парите от чужденците си ги вземат но от нас не могат

  Коментиран от #3

 • Kura mi
  Отговор
  3 19:17  20.07.17

  До коментар #2 от "Тошко":

  Toshee,aide malko Traicho Kostov za da nqma Boiko Borisov!!!

  Коментиран от #4

 • Тошко
  Отговор
  4 22:51  20.07.17

  До коментар #3 от "Kura mi":

  Аз го казвам с факти и най вече от практиката ми а не от гледането на телевизора. Хайде да се пробваш да минеш примерно през Капитан Андреево без винетка и ако успееш черпенето е от мен.
 • Юрист
  Отговор
  5 19:00  21.07.17
  Вие сте неграмотни. Не свързва НИКАКВИ МАГИСТРАЛИ. Свързва третокласен път 666 с АМ Тракия. И преди си го имаше, но свързваше само южното платно на магистралата с третокласния път. Сега е свързано И северното. Нерде Ямбол, нерде Стамбул!?

Напиши коментар:


Публикувай