761 2

Марков за магистратите: Парите им са много добри, нямат право на повече

Бившият конституционен съдия коментира законовите промени, отрязали външното финансиране на магистратите

Стопкадър: bTV
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

Съдии, прокурори и следователи нямат право да получават други средства освен парите от бюджета. Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков по повод законовите промени, които отрязаха възможността организациите на магистратите да получават външно финансиране.

„Това са съдии, прокурори и следователи, имат самостоятелен бюджет, за бедна България те са много добре материално осигурени и така трябва. Парите са им много добри”, коментира Марков.

В коментар на твърденията, че с това решение магистратите са лишени от специализации, той посочи, че съдът, прокуратурата и следствието не са школа за преподготовка на юристи. „Да поканят проф. Герджиков да им изнесе лекция, Оги няма да им вземе и пари”, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

„Организациите, които дават пари, могат да станат страна по дело. Тогава кой ще решава делата”, попита Марков.

„Представяте ли си Митко Бербатов, както е направил фондация тук за даровити деца, да направи фондация в Германия и в Лондон, да хрантути там местните съдии. Как ще реагират Тереза Мей и Ангела Меркел”, каза още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Све
  Отговор
  1 22:43  20.07.17
  Най-добре платените ,, легално,, за подкрепа на бандитизма в ,, България,, Такава държава няма. Поне да бяхме американски щат или руска република….. Щеше да е повече.
 • Гого
  Отговор
  2 12:46  22.07.17
  Даже бих казал и че тези пари дето сега им се дават не заслужават!

Напиши коментар:


Публикувай