1 185 7

„Saber Guardian” на полигона "Ново село" (ВИДЕО)

Приключи най-голямото многонационално военно учение в черноморския регион

Стопкадър и видео: ArmymediaBg
Стопкадър и видео: ArmymediaBg
Константин Карагьозов

На военния полигон "Ново село" край Сливен се състоя най-голямото многонационално военно учение в черноморския регион - „Saber Guardian”. Включиха се повече от 25 000 военни от 22 страни-членки и партньори на НАТО.

България бе един от домакините на многонационалното военно учение, като в четири бази обменяха опит над 6000 души с 1200 единици бойна техника.

На полигона „Ново село” учението бе базирано на фиктивен сценарий - военен конфликт с държава, притежаваща равностойни бойни способности със съюзническите войски на НАТО.

Командващият сухопътните сили на Алианса на стария континент заяви, че е изключително доволен от домакините и проведеното учение.

В демонстрацията на съвместни действия се включиха тактически формирования от България, СЩ, Гърция и Грузия. Действията бяха наблюдавани от президента Румен Радев и военния министър Красимир Каракачанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бат Ваню
  Отговор
  1 20:40  20.07.17
  Дет се вика Грузия си е с единия крак в НАТО....
 • Критерий за истината е
  Отговор
  2 20:45  20.07.17
  На практика, като ги опънеш и ще налапат на потника ръкава. Сбрали са ги от кол и въже, "само за борбите" за ШОУ ТИММ. На практика като ги опънат, тогаз ще се видим кой ще налапа на потника ръкава. Кой е мъж и кой тинтява, кой е мъжага и кой не става, кой е вояга и кой кифла мекушава. Гащници, гледащи часовника кога учението ще свърши и да си одът у дома. Ц.ци а не войници.

  Коментиран от #3, #6

 • onq s konq
  Отговор
  3 21:37  20.07.17

  До коментар #2 от "Критерий за истината е":

  Остава да уточниш КОЙ Е ТОЯ ДЕТО ЩЕ ГИ ОПЪВА и ако можеше ,защо до сега не го е направил.А имаш ли инфо НЯКОЙ НЯКОГА ДА Е ОПЪВАЛ АРМИЯТА ДОРИ НА НАЙ НЕВЪОРЪЖЕНАТА И СЛАБА ДЪРЖАВА-ЧЛЕНКА НА НАТО?
 • Еее
  Отговор
  4 22:27  20.07.17
  Тези отровиха почвата.Всичко изсъхна наоколо.Череши,грозде всичко.

  Коментиран от #5

 • хахаха
  Отговор
  5 13:14  22.07.17

  До коментар #4 от "Еее":

  Публикувано във факти.бг: Тези отровиха почвата.Всичко изсъхна наоколо.Череши,грозде всичко С какво я отровиха?!? Със зарин ли, със зоман ли, или с цианкалий?!? Каскет смачкан!
 • Ами да
  Отговор
  6 13:16  22.07.17

  До коментар #2 от "Критерий за истината е":

  Гащник, а теб кой те опъва та си толкова поетично настроен........
 • ултра
  Отговор
  7 13:19  22.07.17
  Браво на момчетата! България може да има малка армия, но доста подготвена професионално в рамките на НАТО, както и заради рутината придобита в редица мисии зад граница!

Напиши коментар:


Публикувай