1 634 3

Метрото блокира

Метрото блокира
Мартин Христов

Проблем са срещнали всички софиянци, които са решили да използват столичното метро рано тази сутрин. Влакчетата от „Младост 1“ в посока центъра не са се движили. За това сигнализира читател на Блиц.

По думите му касиерката от метростанцията му дала обяснение, че мотрисите не се движат поради електрическа повреда. На читателят ни му е било обяснено, че се работи по отстраняване на проблема.

"В 06.55 часа е възстановено редовното движение на метровлаковете в участък от две станции по линия едно на метрото", това съобщиха преди минути от пресцентъра на Столична община.

По-рано поради техническия проблем с влак между станции "Васил Левски" и "Софийски университет - Климент Охридски" движението бе затруднено.

Късо съединение е причината за забавянето на влаковете на метрото тази сутрин. Това каза изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев, цитиран от "Фокус".

"Не е спирано движението, просто в този интервал около 06.30 часа малко е разреден графикът. Намерено е къде е късото съединение, отстранено е и работата върви нормално", обясни той.

"Най-вероятно през нощта са мили тунела и с маркучите са пръснали вода - това е вероятната причина", коментира инж. Братоев.

Междувременно пък днес се очаква да бъде направена първата копка от втората част на третата метролиния в София.

Строежът ще започне от кръстовището на бул. „Овча купел” и бул. „Президент Линкълн”.

Очаква се линията да свързва центъра със столичните квартали "Oвчa ĸyпeл" и "Гopнa бaня". Изграждането на отсечката ще наложи ограничения на движението до края на годината.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПуфПаф
  Отговор
  1 09:02  21.07.17
  Влакче е това с което си играе детето,мотриса е думата която търсите г-н Христов. 😊
 • Лопатата
  Отговор
  2 10:24  21.07.17
  В София има булевард, кръстен "Линкълн"? На американския президент, който с нищо не е допринесъл за България (която по онова време е била част от Турция). Остава да има и булевард, кръстен "Брюксел"...

  Коментиран от #3

 • moiraine
  Отговор
  3 22:34  21.07.17

  До коментар #2 от "Лопатата":

  В София има бул. "Брюксел", колега. Някъде из ж. к. "Дружба" е. Мързи ме да ровя в БГ мапс, но май това е булевардът, който води към летището.

Напиши коментар:


Публикувай