899 1

Сотир Цацаров иска имунитета на депутат от ГЕРБ

Живко Мартинов е втори мандат в парламента

Венцислав Михайлов

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата на България.

Искането се основава на данни, събрани лично от прокурор от Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП и потвърдени от проверка, извършена от ДАНС.

Живко Мартинов е втори мандат депутат от ГЕРБ. Той е и бивш общински съветник.

Припомняме, че през 2010 г. от Ред, законност и справедливост (РЗС) разказаха, че „лявата ръка на Цветан Цветанов" - Дамян Лазаров, който тогава беше председател на Комисията за защита на потребителите, има 2 дъщери - Елена и Любов. Двете имат обща фирма „Е и Л", която е съдружник в общо 18 търговски дружества. Любов е собственик на други 38 търговски дружества. Двете сестри имат общо 56 търговски дружества, които са с предмет на дейност енергетика.

В 37 от тях съдружник е Живко Мартинов, който е приближен на вътрешният министър Цветан Цветанов и е общински съветник от ГЕРБ в Добрич. Той е собственик на конгломерат от фирми „Жизел", съобщиха от РЗС.

От партията тогава посочиха, че общата мощност на всичките 93-те съоръжения излиза около 180 мегавата, което е една пета от мощността на един реактор в АЕЦ „Козлодуй".

Скандалът доведе няколко месеца по-късно до оставката на Дамян Лазаров от КЗП.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 12:19  21.07.17
    Целия град Добрич го Мрази да го Съдят Много е Виновен.

Напиши коментар:


Публикувай