5 233 4

Борисов: ТИР-ът да се води багаж е като: "синджирът си дойде, козата я няма"

Мартин Христов

Решение на Върховния административен съд, с което се отменя ревизионен акт на Националната агенция по приходите, става повод за възмущение на премиера Бойко Борисов и на министъра на финансите Владислав Горанов. Това се разбира от стенограмата на последното правителствено заседание. Интерес предизвиква най-вече култовият коментар, който лидерът на ГЕРБ е направил пред министрите си по въпроса.

СТЕНОГРАМА:

Владислав Горанов: Това, което искам да споделя с вас е, че с Решение № 9395 на Осмо отделение на Върховния административен съд от 17 юли 2017 г. след задълбочен анализ Административният съд отхвърля жалбата на НАП срещу отмяната на ревизионен акт, като стига до извода, че ТИР-ът е багаж на шофьора. Това само го споделям, за да разбирате колко е трудно понякога на администрацията да се справи със сложните казуси, които възникват пред нея. Когато говорим за съдебна реформа, тя прониква във всяка част на нашия обществен и икономически живот и стига до там, че ТИР-ът става багаж на шофьора.

Бойко Борисов: Аз освен да го приема това като виц, не мога да допусна, че това е истина.

Владислав Горанов: Има го на сайта на съда, Решение № 9395 от 17 юли. В името на народа и следва.

Бойко Борисов: Затова госпожа Захариева и госпожа Цачева, нали пратихме едно писмо, защото дори най-малкият коментар по темата ще се приеме, че едва ли не се месим или нещо казваме, до Брюксел, съдиите и прокурорите, така както искахме за прокурорите, така и за съдиите да дойдат и ето по такива теми да се произнесат и да си обясняват там, просто ако това е вярно. Аз не мога да го приема, че е вярно, въпреки че Горанов чете дела, да приемеш че камионът, ТИР-ът отзад ти е багажа, значи машинистът може целият влак да му е също багаж по тази логика с товарите.

Просто не ми се ще. Затова да се иска проверка и на съдии и на прокурори, както беше по прокурорите, вие сте искали, но ето по такива дела да дойдат и обяснявайте се. Ние искаме от НАП да събере приходи да има за заплати, да има за пенсии, ТИР-ът - багаж. Сега това не е само, в края на краищата ако е така, разбира се. И го провери дали е така. И госпожа Цачева като отиде на Висшия съдебен съвет. Това малко звучи като синджирът си дойде, козата я няма.

Точно за това са тези проверки или ние не ги наричаме проверки, а механизъм за подкрепа и подпомагане. Нека да ни подкрепят и да ни подпомогнат, но не може НАП да кажат не събираме или сме осъдени или няма да си съберем приходите от този ТИР, защото той се явява багаж на шофьора. Повтарям, проверете го.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 15:04  21.07.17
  Боко сега разбира, че няма съд. Народа спинка кервана си върви, протести срещу безнаказаността няма. Още 50г ще е така. Народа спинка
 • Plovdiv
  Отговор
  2 23:51  21.07.17
  Отиди си с мир!... Не разбра ли, че не ставаш!? Между теб и станишев, сакскобурготски, орешарски и останалите подлоги на олигархията няма НИКАКВА разлика!!!
 • докато герб светува
  Отговор
  3 00:45  22.07.17
  Три мандата докато в тиквата нещо вземе да мъждука и да просветва? Това не че ще помогне, погледнете кой е прокурор, кой министър на правосъдието и т.н. Всичко е тир със суджуци...
 • Шалом
  Отговор
  4 06:07  22.07.17
  ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ СА КУПЕНИ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ! БЪЛГАРИНЪТ СПИ НЕПРОБУДНО ОТ ВЕКОВЕ А ЧИФУТИТЕ ТОВА ГО ЗНАЯТ ОТДАВНА . ЗА ТОВА НЕ МРЪНКАЙТЕ,КАТО РАЗГОНЕНИ КОТКИ А СИ ПИЙТЕ РАКИЯТА И И СИ ПЛАЩАЙТЕ НЕРЕАЛНИТЕ СМЕТКИ И ДАНЪЦИТЕ.МАСОНИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ВИ ДОВЪРШАТ!

Напиши коментар:


Публикувай