860 1

Димитър Манолов: Опитаха да „качат на шейната“ г-н Валери Симеонов

Мартин Христов

„Нека кажем нещо много важно – класът прослужено време е отпаднал преди десет години, т.е. такава тема отсъства. В момента се ползва добавка за професионален опит и стаж и то само при един работодател по негово решение. Правя това уточнение, за да знаят зрителите и за да ни стане ясно в каква среда се намираме – не това е била целта на това, което се говори, а някаква съвсем различна. Ако работодателските организации не знаят, че преди десет години е отпаднал класът „прослужено време“, това за тях е много зле“, коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

"Според мен работодателските организации се опитаха да „качат на шейната“ г-н Валери Симеонов (който предложи да отпадне добавката за прослужено време - бел. ред.). Защо? Всеки може да предполага каквото си иска, но поне две от тях са пряко свързани с политически сили, следователно, аз лично, за себе си, когато се опитвам да правя цялостен анализ, не изпускам и тази хипотеза – за политическо заиграване или злепоставяне на Симеонов", посочи лидерът на "Подкрепа".

Клас „прослужено време“ има за депутатите в парламента, за членовете на Министерския съвет, за президента и за работещите в съдебната система. Но това, което се говореше, се отнасяше за съвсем други хора – работници в индустрии и т.н., уточни Манолов. Този тип допълнително плащане не се отнася практически за никого другиго. Ако толкова настояват, да си го премахнат в Народното събрание. Сигурни сме, че няма да се случи, добави синдикалният лидер.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • законен
    Отговор
    1 15:45  21.07.17
    Такива като "професора" Манолов ще накарат работодателите скорострелно да въведат роботите и изкуствения интелект във всички сфери на икономиката и да видим тогава кой ще плаши със стачки и кой "ще качва на шейната" и най-вече кой ще му плаща чиновническата заплата !

Напиши коментар:


Публикувай