528 0

Стойнев: ГЕРБ замазват скандала с НДК

Мартин Христов

Иска ли се оставката на народните представители от ГЕРБ, там също има народни представители със свален имунитет. Така социалистът Драгомир Стойнев отговори на атаката на герберите срещу колегата си Манол Генов.

По - рано днес депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров обясни, че Манол Генов трябва да изхвърчи като тапа от българския парламент и поиска приложението към искането за свалянето на имунитета, направено от главния прокурор Сотир Цацаров.

От документите Тодоров цитира само едно изречение: "Парите идват от Манол Генов". Така в приложенията към искането на главния прокурор има доказателства от СРС-та за връзки на Манол Генов с криминогенна среда, освен това се съдържали показания на ромски лидери от Асеновград, от където е и народния представител.

"Манол Генов е човекът, който по думите на главния прокурор се е обаждал в полунощ, за да притиска или да оказва влияние на градския прокурор на Асеновград. Нямаме основание да се съмняваме в думите на главния прокурор, приемаме ги едно към едно. Твърдим, че ако Манол Генов е правил и това, той наистина няма място в българския парламент. Казано най-общо и леко афористично - той трябва да изхвърчи като тапа от парламента", каза Тодоров.

Драгомир Стойнев пък заяви, че с този скандал ГЕРБ може би се опитва да потуши най-големия скандал - този с НДК.

Това, по думите му, е корупционен скандал, в който две лобита на ГЕРБ се борят. Според него и в областните центрове имало заровено по едно НДК.

Има си работещи институции, те разследват, нека да ги оставим да си свършат работата на спокойствие, призова Драгомир Стойнев.

Да не влизаме в това дребно политическо боричкане, настоя още той.

Социалистът е притеснен, че няма да успеем да ремонтираме НДК за председателството.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай