Last news in Fakti

21 Юли, 2017 21:51 3 874 21

Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори

  • софия-
  • оставка-
  • йорданка фандъкова
Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори - 1

От инициатива "Граждани за София" и "Граждани за устойчиво развитие" поискаха нови местни избори и нов устройствен план на столицата.

Това каза пред журналисти председателят на инициативата - арх. Димитър Димитров. Той посочи, че причина за това искане са "малкото зелени площи в София и ликвидирането на общинските предприятия".

Той настоява още през септември да се организират нови местни избори, защото е необходим нов модел за управление на общините.

Димитров поиска пълен отчет за управлението на столицата за последните 10 години, защото в момента се извършва "уникална кражба в София, която Йорданка Фандъкова прикрива". С този мотив той поиска и оставката на столичния кмет.

От Инициативата настояват за по-активно участие на гражданите в управлението на столицата, както и да се извърши изцяло ново райониране.

Архитектът каза още, че управляващите в София нямат нужната култура на управление на града. Според него заместник-кметовете нямат нужната компетентност, зам.-кметът на транспорта Евгени Крусев дори няма подходящото образование.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехх

    34 13 Отговор
    Фандъкова е най-некадърният кмет от 20 години насам. Към нея текат милиарди, а София е един грозен, мръсен и неуреден град. Само кучетата си го харесват, които тя обеща и излъга до 2014 година да премахне. Подкрепям провеждането на нови избори.
  • 2 Пазарен Либерализатор

    23 6 Отговор
    В София са предимно селяни.

    Коментиран от #3

  • 3 до гъзоанализатора

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    Добре, че ти си "гражданин" с IQ под 63 та да ги облагородиш малко тия !

    Коментиран от #6

  • 4 Трябва и референдум

    29 1 Отговор
    Освен да се махне Фандъкова, трябва да се намали и броя на съветниците. В София са 69, а в една Прага 25. Трябва референдум да се намали броя им на 21 и да се избират мажоритарно.
  • 5 Иван

    26 2 Отговор
    Софиянски беше най-зле. Най-крадливия и пътищата по негово време бяха най-зле. Също кучета, аларми, пълен хаос.
  • 6 Пазарен Либерализатор

    15 8 Отговор

    До коментар #3 от "до гъзоанализатора":

    Аз съм див селянин с дълбоки провинциални корени. Ходя в София само да взема парите на столичани и се връщам на село, че много мръсотия се е събрала по паветата.
  • 7 Някой

    26 9 Отговор
    Моля другарката е крайно време да се маха.Сложена е на поста за да си крадат герберастите спокойно.
  • 8 onq s konq

    6 8 Отговор
    Аз съм от провинцията,но не желая да има извънредни избори в Сф,защото в крайна сметка ще ги плати цяла БГ.Не знам кога е редовната дата са въпросните местни избори конкретно за Столицата,но какъв е смисъла да има подобно искане,след като Фандъкова ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО?
  • 9 гощо

    11 9 Отговор
    Като стана АЗ кмет ше оправя нещата!!! Като ви върна по селата да си цапате и .ерете там София ще е чиста и прекрасна каквато беше преди години!!! Дошло всичкото селяци тука на.рало се и после София му мръсна!!! Аеееееее....кой от къде е!!!

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Питам

    5 3 Отговор
    И като искате избори - нали пак за същите ще трябва да гласувате и на следващите избори?
  • 11 Наско

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "гощо":

    За това което искаш трябва поне Министър председател да станеш.
    После трябва да почнеш да даваш пари и на други градове не само на София иората сами ще се махнат.В крайна сметка София е била кална локва по малка от Шумен,но с редовно наливане на пари и създаване на пролетариат е станала днешното уродливо нещо,което го няма в Европа.

    Коментиран от #19

  • 12 общинар

    10 2 Отговор
    Долу Фандъкова. Намалите броя на съветниците. Бюрократи.
  • 13 Различен

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "гощо":

    Смешник!!
    Решението е друго. Просто трябва някой друг град да стане столица на България!!
    Когато Русе е бил 50-60 хиляди души и цялата Европейска цивилизация е минавала през там, то София е било едно кално село с 10-15 хиляди души население.
    За около 130 години, това което се е доказало е, че софиянци са некадърници и мързеливци и не могат да управляват, а само крадат и си гледат собствения интерес!
    Та крайно време е да се даде възможност я на тракийци, я на балканци, я на добруджанци да управляват тази страна.
    И тогава, за едни 10-20 години, София ще си стане пак същото кално село, каквото е било преди 130 години!!!
  • 14 чичо Пенчо

    11 2 Отговор
    Смятам , че г-н архитекта ИМА ПРАВО !!! Мисля, че "фандъка" за тези 3 мандата доста се "ОЯДЕ" и сдуши с разните гл. архитекти (С ИЗВИНЕНИЕ) на София и де що имаше зелено и празно местенце (незастроено) в столицата продадоха и се нагушиха , за сметка на обикновените хора. Сега МУТРИТЕ-СТРОИТЕЛИ се чудят как ДА БЕТОНИРАТ И СОФИЯ, насъщия принцип, на който ОСРАХА ПРИЛЕЖНО и Черноморието ни !! Време е да дойде КМЕТ,КОЙТО ДА МИЛЕЕ ЗА СОФИЯ и да изгони всички недораслеци-строители на "небостъргачи" !! Атина е 3 пъти по-голяма от София и имат само един такъв висок строеж ! Впрочем, там със закон е забранено ТОВА ВИСОКО СТРОИТЕЛСТВО !!
  • 15 незнайко

    5 4 Отговор
    Арх. Димитър Димитров явно не е получил определено одобрение и сега си го връща ! ЗАЩО НЕ СПОМЕНЕ КОЯ Е УНИКАЛНАТА КРАЖБА КАТО Я ЗНАЕ ?
  • 16 Цецо

    7 14 Отговор
    От София съм и не желая никаква оставка на най добрият кмет, който столицата някога е имала. Паркове, градинки, метро и т.н. Ако на провинциалистите, които напълниха града не им харесва при нас, много ще се радвам да се разотидат по родните си места.
    В София ще бъде още по хубаво и спокойно.
  • 17 неутрален

    8 0 Отговор
    НЕКАДЪРНИЦА! ЛЕНЗИ СЕ и прави мероприятия за засаждане на дръвчета, а се опропастиха и изсякоха парковете - Западен, Борисовата градина, изпродадоха се на безценица общинските имоти на мутрагените с много комисионни, какво стана с обществената поръчка на герберката и нейния мъж за спирките, повиши билетите, понеже някога ще пътуваме в пет лъча на метрото, нищо че сега се започва трети лъч . КРАДЛА И НЕКАДЪРНИЦА, заедно с малкото зам. кметче по транспортаСъсипаха столицата ФАНДИ ИДИ СИ !!!!!!!!!!!!
  • 18 Ренди

    2 2 Отговор
    Тоз архитект да каже за кражбата.Зеленото се изсича от лакомийте,които искат да строят.Не кмета дава разрешение за това.А съветниците да се намалят.
  • 19 Tой

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наско":

    Преди да се напълни с провинциалисти, София беше едно прекрасно място за живеене! Хвърлят си боклука от прозореца и по улиците...Погледнете в "Студентски град" - висят им пликовете с боклук и дамските превръзки по дърветата. А там са съсредоточени най-много от провинцията...А после - София била мръсна, а Русе, Шумен и Каспичан - чисти... Кой мърси в София?!...Въпросът ми е риторичен!
  • 20 искреноваш

    3 0 Отговор
    Дружинната ръководителка и Комсомолския секретар Чобанов ще бъдат съдени. Ше трябва да се жертват за партията :)
  • 21 айде стига

    0 0 Отговор
    Това червено Димитров, с ужасяващите тикове, искаше на 9 септември да превземе общината. Той е толкова архитект, колкото Гошо Тъпото е умен. Изобщо в София червени боклуци повече няма да има и мирясайте! За пари става дума и за изгонени от вечните хранилки за пишман архитекти става дума. Това е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове