3 422 21

Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори

Венцислав Михайлов

От инициатива "Граждани за София" и "Граждани за устойчиво развитие" поискаха нови местни избори и нов устройствен план на столицата.

Това каза пред журналисти председателят на инициативата - арх. Димитър Димитров. Той посочи, че причина за това искане са "малкото зелени площи в София и ликвидирането на общинските предприятия".

Той настоява още през септември да се организират нови местни избори, защото е необходим нов модел за управление на общините.

Димитров поиска пълен отчет за управлението на столицата за последните 10 години, защото в момента се извършва "уникална кражба в София, която Йорданка Фандъкова прикрива". С този мотив той поиска и оставката на столичния кмет.

От Инициативата настояват за по-активно участие на гражданите в управлението на столицата, както и да се извърши изцяло ново райониране.

Архитектът каза още, че управляващите в София нямат нужната култура на управление на града. Според него заместник-кметовете нямат нужната компетентност, зам.-кметът на транспорта Евгени Крусев дори няма подходящото образование.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ехх
  Отговор
  1 21:55  21.07.17
  Фандъкова е най-некадърният кмет от 20 години насам. Към нея текат милиарди, а София е един грозен, мръсен и неуреден град. Само кучетата си го харесват, които тя обеща и излъга до 2014 година да премахне. Подкрепям провеждането на нови избори.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 21:56  21.07.17
  В София са предимно селяни.

  Коментиран от #3

 • до гъзоанализатора
  Отговор
  3 22:02  21.07.17

  До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

  Добре, че ти си "гражданин" с IQ под 63 та да ги облагородиш малко тия !

  Коментиран от #6

 • Трябва и референдум
  Отговор
  4 22:02  21.07.17
  Освен да се махне Фандъкова, трябва да се намали и броя на съветниците. В София са 69, а в една Прага 25. Трябва референдум да се намали броя им на 21 и да се избират мажоритарно.

 • Иван
  Отговор
  5 22:09  21.07.17
  Софиянски беше най-зле. Най-крадливия и пътищата по негово време бяха най-зле. Също кучета, аларми, пълен хаос.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 22:10  21.07.17

  До коментар #3 от "до гъзоанализатора":

  Аз съм див селянин с дълбоки провинциални корени. Ходя в София само да взема парите на столичани и се връщам на село, че много мръсотия се е събрала по паветата.
 • Някой
  Отговор
  7 22:44  21.07.17
  Моля другарката е крайно време да се маха.Сложена е на поста за да си крадат герберастите спокойно.
 • onq s konq
  Отговор
  8 02:10  22.07.17
  Аз съм от провинцията,но не желая да има извънредни избори в Сф,защото в крайна сметка ще ги плати цяла БГ.Не знам кога е редовната дата са въпросните местни избори конкретно за Столицата,но какъв е смисъла да има подобно искане,след като Фандъкова ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО?
 • гощо
  Отговор
  9 07:23  22.07.17
  Като стана АЗ кмет ше оправя нещата!!! Като ви върна по селата да си цапате и .ерете там София ще е чиста и прекрасна каквато беше преди години!!! Дошло всичкото селяци тука на.рало се и после София му мръсна!!! Аеееееее....кой от къде е!!!

  Коментиран от #11, #13

 • Питам
  Отговор
  10 07:49  22.07.17
  И като искате избори - нали пак за същите ще трябва да гласувате и на следващите избори?
 • Наско
  Отговор
  11 09:22  22.07.17

  До коментар #9 от "гощо":

  За това което искаш трябва поне Министър председател да станеш. После трябва да почнеш да даваш пари и на други градове не само на София иората сами ще се махнат.В крайна сметка София е била кална локва по малка от Шумен,но с редовно наливане на пари и създаване на пролетариат е станала днешното уродливо нещо,което го няма в Европа.

  Коментиран от #19

 • общинар
  Отговор
  12 15:54  22.07.17
  Долу Фандъкова. Намалите броя на съветниците. Бюрократи.
 • Различен
  Отговор
  13 16:07  22.07.17

  До коментар #9 от "гощо":

  Смешник!! Решението е друго. Просто трябва някой друг град да стане столица на България!! Когато Русе е бил 50-60 хиляди души и цялата Европейска цивилизация е минавала през там, то София е било едно кално село с 10-15 хиляди души население. За около 130 години, това което се е доказало е, че софиянци са некадърници и мързеливци и не могат да управляват, а само крадат и си гледат собствения интерес! Та крайно време е да се даде възможност я на тракийци, я на балканци, я на добруджанци да управляват тази страна. И тогава, за едни 10-20 години, София ще си стане пак същото кално село, каквото е било преди 130 години!!!
 • чичо Пенчо
  Отговор
  14 16:08  22.07.17
  Смятам , че г-н архитекта ИМА ПРАВО !!! Мисля, че "фандъка" за тези 3 мандата доста се "ОЯДЕ" и сдуши с разните гл. архитекти (С ИЗВИНЕНИЕ) на София и де що имаше зелено и празно местенце (незастроено) в столицата продадоха и се нагушиха , за сметка на обикновените хора. Сега МУТРИТЕ-СТРОИТЕЛИ се чудят как ДА БЕТОНИРАТ И СОФИЯ, насъщия принцип, на който ОСРАХА ПРИЛЕЖНО и Черноморието ни !! Време е да дойде КМЕТ,КОЙТО ДА МИЛЕЕ ЗА СОФИЯ и да изгони всички недораслеци-строители на "небостъргачи" !! Атина е 3 пъти по-голяма от София и имат само един такъв висок строеж ! Впрочем, там със закон е забранено ТОВА ВИСОКО СТРОИТЕЛСТВО !!
 • незнайко
  Отговор
  15 17:02  22.07.17
  Арх. Димитър Димитров явно не е получил определено одобрение и сега си го връща ! ЗАЩО НЕ СПОМЕНЕ КОЯ Е УНИКАЛНАТА КРАЖБА КАТО Я ЗНАЕ ?
 • Цецо
  Отговор
  16 17:55  22.07.17
  От София съм и не желая никаква оставка на най добрият кмет, който столицата някога е имала. Паркове, градинки, метро и т.н. Ако на провинциалистите, които напълниха града не им харесва при нас, много ще се радвам да се разотидат по родните си места. В София ще бъде още по хубаво и спокойно.
 • неутрален
  Отговор
  17 17:28  24.07.17
  НЕКАДЪРНИЦА! ЛЕНЗИ СЕ и прави мероприятия за засаждане на дръвчета, а се опропастиха и изсякоха парковете - Западен, Борисовата градина, изпродадоха се на безценица общинските имоти на мутрагените с много комисионни, какво стана с обществената поръчка на герберката и нейния мъж за спирките, повиши билетите, понеже някога ще пътуваме в пет лъча на метрото, нищо че сега се започва трети лъч . КРАДЛА И НЕКАДЪРНИЦА, заедно с малкото зам. кметче по транспортаСъсипаха столицата ФАНДИ ИДИ СИ !!!!!!!!!!!!

 • Ренди
  Отговор
  18 22:23  24.07.17
  Тоз архитект да каже за кражбата.Зеленото се изсича от лакомийте,които искат да строят.Не кмета дава разрешение за това.А съветниците да се намалят.
 • Tой
  Отговор
  19 09:47  25.07.17

  До коментар #11 от "Наско":

  Преди да се напълни с провинциалисти, София беше едно прекрасно място за живеене! Хвърлят си боклука от прозореца и по улиците...Погледнете в "Студентски град" - висят им пликовете с боклук и дамските превръзки по дърветата. А там са съсредоточени най-много от провинцията...А после - София била мръсна, а Русе, Шумен и Каспичан - чисти... Кой мърси в София?!...Въпросът ми е риторичен!
 • искреноваш
  Отговор
  20 17:50  28.07.17
  Дружинната ръководителка и Комсомолския секретар Чобанов ще бъдат съдени. Ше трябва да се жертват за партията :)
 • айде стига
  Отговор
  21 12:25  21.08.17
  Това червено Димитров, с ужасяващите тикове, искаше на 9 септември да превземе общината. Той е толкова архитект, колкото Гошо Тъпото е умен. Изобщо в София червени боклуци повече няма да има и мирясайте! За пари става дума и за изгонени от вечните хранилки за пишман архитекти става дума. Това е!

Напиши коментар:


Публикувай