858 9

Премиерът към Катайнен: Борете киберзаплахата

Снимка: Министерски съвет
Снимка: Министерски съвет
Венцислав Михайлов

Европейската комисия може да фокусира повече вниманието си върху борбата срещу киберзаплахите и киберпрестъпността. Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му в Министерския съвет със заместник-председателя на ЕК и комисар по работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност Юрки Катайнен.

По време на разговора беше обсъдена темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Според премиера Борисов това ще бъде в интерес на сигурността всички държави-членки на ЕС, предвид бързото развитие на технологиите.

Двамата се обединиха около значението на европейските средства и тяхното ефективно и разумно използване, така че да се постигне максимален ефект за гражданите на ЕС, пишат от правителствения пресцентър.

Борисов изтъкна, че едно от трите ключови послания на страната ни ще бъде конкурентоспособността на европейската икономика. Акцент ще бъде поставен върху подкрепата на предприемачеството, растежа и работните места, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз, устойчивата околна среда и ефективен Енергиен съюз.

Премиерът Борисов изтъкна, че благодарение на европейската солидарност, в страна ни се реализират редица проекти от голяма обществена полза. Той даде пример с метрото в София и други обекти в сферата инфраструктурата и екологията.

ЕС е различен отпреди една година. Това заяви заместник-председателят на ЕК Юрки Катайнен, който е на посещение в България. Много от нас очакват голяма трансформация, която да се случи тази есен, предположи той. Катайнен изтъкна, че трябва да се направи много за сигурността.

ЕС трябва да се развива на основа на ценностите, убеден е той. Заместник-председателят на ЕК призна, че след излизането на Великобритания ще се получи дупка в бюджета на общността.

Трябва да финансираме повече иновациите, убеден е Юрки Катайнен. Бюджетът на ЕС трябва да стане по-гъвкав и гражданите да участват във вземането на решения по някакъв начин.

Много хора гледат на ЕС като машина за пари, която финансира националните политики, посочи заместник-председателят на ЕК. Всички ние имаме едни и същи ценности, анализира още той.

Продължава ли ЕС да е все още съюз на ценности, попита Катайнен. Трябва да мислим за нашите ценности, подчерта той.

Да не говорим за Европа като за нещо различно от нас, настоя вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи, че е разочарован, че сме допуснали темата за Европа да е станала скучна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Миро
  Отговор
  1 18:49  21.07.17
  Борисов всеки ден доказва,че е държавник.След промените няма друг като него.Успех,г-н премиер!
 • Све
  Отговор
  2 19:12  21.07.17
  Боко всеки ден доказва, че е пълен профан. Хората останали в Бг също. Безхаберие и некомпетентност Срам

  Коментиран от #5

 • Хахаха
  Отговор
  3 19:20  21.07.17
  Боко е слънцето на България, изворът на всичко гениално , човекът оркестър, решаващ всички проблеми сам. Човекът правителство ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ хахаха
 • Някой
  Отговор
  4 20:55  21.07.17
  Харесвам Борисов но по -въпроса за цигано-популацията НЕ

  Коментиран от #7


 • onq s konq
  Отговор
  5 21:15  21.07.17

  До коментар #2 от "Све":

  Аве емигрант ,налягай си парцалите в чужбина и не си ври носа в БГ,която си загърбил!Ще подменяш Евроориентацията на България със ПРО-СЪВЕТСКА ли?При това ДИСТАНЦИОННО,т.е. "от майната си".Е затва е казано-Алкохолът не прощава!

  Коментиран от #6

 • 6 23:14  21.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хахаха
  Отговор
  7 23:17  21.07.17

  До коментар #4 от "Някой":

  Харесваш го като жена , интелектуал, охранител, музикант….или как ? Хахаха
 • Петър
  Отговор
  8 08:31  22.07.17
  Какъв Бойко? Мутрата от снимката е известен сред колегите и познатите си като Боко тиквата.
 • да да
  Отговор
  9 09:33  22.07.17
  Брях и от кибер заплахи разбираме.

Напиши коментар:


Публикувай