924 6

142 случая на шофиране в аварийната лента засечени за шест месеца

Мартин Христов

Трима водачи са санкционирани от органите на „Пътна полиция“ за шофиране в лентата за аварийно спиране на магистрала „Тракия“. На два от тях са издадени актове за административно нарушение, а на третия – фиш. И трите нарушения са засечени на територията на ОДМВР – Пловдив.

Наказаният с фиш водач е бил засечен да разговаря по телефона и това била причината той да отбие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По данни на Главна дирекция „Национална полиция“ от началото на годината до края на месец юни, случаите на шофиране в аварийната лента са общо 142.

От „Пътна полиция“ напомнят, че аварийната лента на аутобаните се използва за движение единствено от автомобилите със специален режим на движение – линейки, пожарни и колите на полицията, за да могат по-бързо да си проправят път в случай на инцидент.

Ползването й от други коли, както и спирането без основателна причина, е абсолютно недопустимо.

От „Пътна полиция“ напомнят още, че днес движението на тежкотоварни автомобили няма да бъде възможно във времето от 10.00 до 14.00 часа по трасето между Перник и Кулата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 23:23  22.07.17
  Толкова ли е сложно да се премести аварийната лента в някоя от другите и моментално проблемите да изчезнат?
 • Morgoth
  Отговор
  2 23:46  22.07.17
  142 случая за половин година. Браво на нашата полиция. Един час от едно магистрално задръстване е достатъчен за да се видят повече от 142!
 • Nasohulkminator
  Отговор
  3 02:39  23.07.17
  A avariainata Kade shte q slojim be kaobou
 • Але
  Отговор
  4 09:02  23.07.17
  Оставаше да дефинират и понятието Основателна причина......
 • АНОНИМЕН
  Отговор
  5 09:59  23.07.17
  НА НАШЕНЕЦА ВСЕ НЯКОЙ МУ Е КРИВ...? ПОЛИЦИЯТА....???? НО ,ЧЕ НЕ СЕ СПАЗВАТ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРАВИЛА ОТ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ..... НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА...... ЩОТО САМИ СИ СЪЗДАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ.....ЩО НЕ ПРАВИТЕ ТЕЗИ НОМЕРА КОГАТО ИЗЛЕЗЕТЕ В ЧУЖБИНА....?? НАРОДЕ....?????
 • Дааа
  Отговор
  6 13:05  23.07.17
  Ами точно до Пловдив, а и не само останалите ленти, като са лунен пейзаж хората търсят начин да избегнат тая юфка наречена асфалт за да не си чупят колите и затова карат в аварйната...

Напиши коментар:


Публикувай