3 974 10

Светлозар Лазаров: Вижте вота от циганската махала в Асеновград

В МВР има 3500 незаети щата, но на първо място трябва да се работи по това да се спрат напускащите

Снимка БТВ
Снимка БТВ
Мартин Христов

В последните 27 години МВР е една от най-потърпевшите от прехода институции. Така бившият главен секретар на вътрешното министерство и настоящ национален координатор на „Aтака“ Светлозар Лазаров коментира полицейските протести.

Ако преброим колко са реформите в последните 27 години, сигурно всяка година се извършват различни такива, които дори противоречат и навсякъде има допуснати слабости, което е видно от резултата, заяви той пред БТВ.

По думите му проблемите са комплексни, затова и трябва да се търсят комплексни решения. Трябва да има политически консенсус за краткосрочна и дългосрочна програма за изправяне на крана на МВР. Ако се работи на парче и се влезе в сферата на популизма, няма да се постигне нищо, смята Лазаров.

По негови сметки в системата на МВР има 3500 незаети щата, но на първо място трябва да се работи по това да се спрат напускащите.

За искането на полицаите за увеличение на заплатите Лазаров каза: „Многократно съм призовавал да се влезе в диалог в интерес на българските граждани и на МВР – с ясна пътна карта, ясни, конкретни решения. Решаване на въпроса в сектор „Сигурност“ ще допринесе и за подобряване на жизнените процеси в България“.

Помолен да коментира случая с началника на отдел „Физическа защита“ в АЕЦ „Козлодуй“ Пешко Караджов, който е заплашвал полицай, Лазаров каза: „Болно ни е обществото. Ежедневието ни е изпълнено с такива казуси“.

За случая в Асеновград, при който младежи биха деца от спортен клуб и последваха протести и събаряне на незаконни ромски постройки Лазаров коментира, че „проблемът с циганските гета започва много назад в годините на прехода. За да бъде решен този казус, каквото и да се прави, няма да е достатъчно, ако не се отвори кутията на Пандора – за да бъде постигнато ясно решение на въпроса, трябва да се започне от политическо ниво. Като първа стъпка нека извадим резултатите от изборите в гетата и да си дадем сметка кой, на какво основание и по какъв начин е свързан с тези хора“.

Според Лазаров докато не се спре с бизнеса с гегата, „няма да мръднем нито крачка напред. Давате ли си сметка с какви пари се купуват тези гласове? На всички ни е ясно, че това не става с пари от заплати, на мен ми мирише на политическа корупция“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Тони
  Отговор
  1 13:39  22.07.17
  Не го харесвам този ........... няма как тази физионимя да извади нещо свястно а па и винаги дрънка несвързани глупости
 • E...
  Отговор
  2 14:19  22.07.17
  Сега като не е гл. секретар на МВР правилно говори, а като беше нищо не направи. Ще се запомни само с "показната" акция в Лясковец, която показва какъв "професионалист " е! То и сегашния гл. секретар е същия подувко. Като паднат от власт започват да виждат истинските проблеми и да говорят истината, но вече е късно.
 • Аяжо
  Отговор
  3 14:58  22.07.17
  Пълен въздухар
 • незнайко
  Отговор
  4 16:28  22.07.17
  Не само мирише, но и се носи зловонна смрад във въздуха ! Това и горчивата истина !

 • САЦ
  Отговор
  5 16:59  22.07.17
  Суджо Суджоо, прост си беше прост ще си и останеш.
 • Гостенин
  Отговор
  6 17:05  22.07.17
  Каквви са резултатите ,загатваш а не казваш??
 • Patrioti
  Отговор
  7 17:40  22.07.17
  Ot sudcug na politik stana ne puska kokala
 • TT-78
  Отговор
  8 01:00  23.07.17
  Вижте циганския вот в Асеновград !!! Ще видиш, ама трябва да прочетеш малко повече в друга медия!!! Тука не пеят песента до край, като циганите!!!
 • рес еоод
  Отговор
  9 09:12  23.07.17
  СВОБОДНИТЕ ЩАТОВЕ СА ЗА НАШИ ОРА
 • илия минев
  Отговор
  10 10:38  23.07.17
  Напускащите ще спрат ,когато те видят в затвора или в Северна Корея завинаги!

Напиши коментар:


Публикувай