1 150 1

С розов кемпер срещу рака на гърдата (ВИДЕО)

Снимки: Фондация Една от 8
Снимки: Фондация Една от 8
Милена Трачева

Фондацията на Нана Гладуиш — „Една от 8“ представи официално своя розов кемпер, с който тръгват из страната, в една кампания, имаща за цел да даде информация, подкрепа и помощ на жени, болни от рак на гърдата и техните близки.

Кемперът представлява мобилен клуб на Фондация "Една от 8". Той ще посети повече от 25 града в страната и главни онкологични болници по време на 6-месечната си обиколка.

Мобилният розов щаб на фондацията, създадена да помага и да подкрепя жените, диагностицирани с коварното заболяване, бе представен официално в петък, на булевард “Витоша” в София.

Идеята за него е проста — София не е България и има нуждаещи се жени из цялата страна, които не могат да се възползват от услугите на Фондацията в нейния клуб, който се намира в столицата, обяснява Диана Гунева, сътрудник във фондацията на Нана Гладуиш — „Една от 8”.

"Искаме да достигнем до повече нуждаещи се жени, до техните близки, да бъдем по-близо до пациента, както го правим тук в София”, каза още тя.

Щабът на колела е част от проекта „Сърдечни приятелки“, който има за цел да се даде възможност на повече хора в България да се информират за рака на гърдата и неговата превенцията. Проектът също така цели да даде подкрепа — психологическа, юридическа, емоционална и практическа — на жените с рак на гърдата, както и на техните близки.

Розовият кемпер ще тръгне на път още в понеделник, като първите градове, които ще посети са: Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

Дейностите, които ще се предлагат в „Розовия кемпер на Една от 8“ и са напълно безплатни, са:
- индивидуални информационни и практически консултации
- индивидуални психологически консултации
- техники за справяне със стреса
- съвети за хранене по време на лечение
- арт-терапии
- групови занимания
- съвети от професионален гримьор
- раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.
- кулинарен блогър ще се готви в кухнята на кемпера

Следващите гладове, през които ще мине мобилният клуб по време на 6-месечната си обиколка, са: Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин.

Подробна информация с графика на розовия кемпер ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • юрист
    Отговор
    1 14:33  22.07.17
    Приветствам тази инициатива! Похвална инициатива, която има ГОРЕЩОТО МИ ОДОБРЕНИЕ! И нека да се знае- гръдните импланти са измислени, точно за да възвърнат нормалното самочувствие на жена, претърпяла мастектомия, а не за да се ползват от тях здрави, прави 14-16-18 годишни тинейджърки, за да си напомпват бюста и така да станат привлекателни за мъжете!

Напиши коментар:


Публикувай