2 235 3

Иван Евстатиев може да осъди държавата

Мартин Христов

Иван Евстатиев има всички основания да осъди българската държава в Страсбург, заради отказано правосъдие. Това обяви адвокат Ташкена Колчева, защитник на подсъдимия бивш кмет на Пазарджик и Стрелча, предаде bTV.

Адвокатът на Евстатиев подчерта, че вече трети месец пловдивският районен съд не излиза с мотиви за присъдата си срещу бившия кмет - 6 години затвор за изнасилване на ученичка.

Заради забавянето на мотивите на районния съд, защитата не може да обжалва присъдата на по-горна инстанция и не може да поиска промяна на постоянната мярка за задържане.

"Независимо какво ще стане от въззивното обжалване в окръжния съд, това забавяне от 3 месеца от страна на районния съдия, е основание за търсене на отговорност от нашата държава за нарушаване на правата на Иван Евстатиев. Така, че аз съм блокирана”, посочи адв. Ташкена Колчева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Димитър
  Отговор
  1 15:58  22.07.17
  дано на втора инстанция му дадът 10год
 • 2 18:11  22.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  3 11:25  23.07.17
  Който юрист на държавна служба допуска да бъде съдена държавата трябва да заплаща от джоба си разноските по делото и нещата ще започнат да се оправят. Твърде вероятно е нарочно да се нарушава процедурата за да се оправдае изрода.

Напиши коментар:


Публикувай