1 115 4

Нова Загора на протест срещу циганското насилие

Снимка: БНР
Снимка: БНР
Мартин Христов

Протестно мирно шествие срещу ромското насилие се провежда в Нова Загора. Той е провокиран от нападението на група роми върху 17-годишно момче от града, което след отказ да им даде цигара е ударено с бокс в главата. Събраха се над 200 души, сред които съученици и връстници на пострадалия, предаде БНР.

Очаква се протестиращите да преминат по една от централните улици на града и да достигнат до кръговото кръстовище на главния път София-Бургас, каза заместник-кметът Ивайло Енев.

По-рано тази седмица Общинският съвет отправи питане до министъра на вътрешните работи колко полицаи се грижат за сигурността в общината и поискаха разкриване на още 20 щата.

Особено внимание бе отделено на ромския квартал "Шести", за който местният парламент поиска затягане на мерките за сигурност, с цел намаляване на престъпленията. Тази вечер се очаква засилено полицейско присъствие в Нова Загора.

Сливен / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Shmeker
  Отговор
  1 19:15  22.07.17
  Начи таа вечер полицията ще им дава цигари. Ама само таз вечер.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 19:25  22.07.17
  В понеделник общината може да инициира проверка по нотариални актове и разрешителни за строеж. Дразня се, толкова е просто - незаконни постройки, багер/танк, загинали по време на оказване на съпротива при арест и т.н.
 • 3 07:04  23.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БАЙ КУРТИ
  Отговор
  4 18:07  23.07.17
  ИЗБИВАНЕ НА ЦИГАНИТЕ ДО КРАЙ СКОРО БЪЛГАРИ ЩЕ ИМА БАТАК 2

Напиши коментар:


Публикувай