22 Юли, 2017 19:45 4 538 18

Валери Симеонов атакува инвалидните пенсии

  • валери симеонов-
  • пенсии-
  • курорти
Валери Симеонов атакува инвалидните пенсии - 1

"От следващото лято преместваемите съоръжения в големите ни черноморски курорти да бъдат забранени. Такава промяна ще внесе групата на Обединени патриоти в парламента. Промените ще засегнат Закона за Черноморското крайбрежие", обяви по телевизия Европа вицепремиерът Валери Симеонов, който отговаря за демографската политика, а също така за икономиката и туризма. Той отчете, че бизнесът по морето това лято прави по-малко нарушения, но постигнатото съвсем не е достатъчно.

"Ще внесем такъв законопроект, промяна в Закона за Черноморското крайбрежие, защото 2015 година законът е променен изключително корупционно. Големите национални обекти - така се наричат съобразно законовото наименование обекти с национално значение. Те са 7 такива. Това са големите курорти - там не трябва да има никакви преместваеми обекти, защото те са тези, които съсипват нормалния и законния бизнес. Те са тези, които създават усещането в големите курорти като ходиш, че се разхождаш из Капалъ Чарши или в някоя африканска туземска държава", каза Валери Симеонов.

Вицепремиерът съобщи още, че държавата подготвя конкретни мерки, които да задържат младите хора в страната. Ще се отпускат стипендии за обучение, срещу което младите хора ще бъдат задължени да се върнат и да работят в България за определен период от време, каза Симеонов.

"Така че срещу тези стипендии, когато завършат образованието си, независимо дали в България, или в престижни западни университети, младите хора да са длъжни да се върнат и да работят определено време в България. Длъжни, защото без задължение няма как да стане - когато получаваш пари ще си длъжен съответно да работиш определени години. И това е система, която до преди двадесетина години работеше", каза още той.

Вицепремиерът очаква да бъдат спестени няколкостотин милиона лева от ревизията на инвалидните пенсии, които се дават на над 900 000 души. На проверка ще бъдат подложени всички ТЕЛК-ови решения.

"Не трябва проверките да се извършват от старите ТЕЛК-ове, а трябва да бъдат формирани такива лекарски комисии на друг принцип изградени - към лечебните заведения. Но нека се договорим първо и ще ви информираме", допълни още Симеонов.

„Четири хиляди работници от Украйна, Беларус и Молдова са наети за този туристически сезон у нас, след като беше приет новият правилник за наемането на чужденци", отчете Валери Симеонов, .

„И въпреки че проблемът с работната ръка в сектор "Туризъм", той още не е решен. Вече се усети облекчение в бранша", твърди вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hovaka

    9 4 Отговор
    Валерка само с инвалидните НЕ те са на електората на ГЕРБ
  • 2 Цар Вул

    23 3 Отговор
    Браво Валери!Браво Симеонов!Не ни вдигнахте сега пенсиите/инвалидните/,и се готвиш на проверка и на старите инвалидни пенсии!!
    Отлично!Даже-много добре!Но проверете най напред циганските!!За моята не се страхувам,защото имам исхемична болест на сърцето!!Да я проверяват и сто пъти ,все тая ще е!Защо ни оставяте сега да мизерстваме с по 168 лева?Аз си мислех,че ще си удържите на обещанието и ще увеличите и нашите пенсии!С какво сме по различни от от другите?Ощетени сме още от ранна възраст!Хем не можехме да работим и да си внасяме осигуровките, хем сега ни е.....те!Аз имам над 20 години стаж,но когато се пенсионирах,защото не можех да работя/дефектирала машинка/ не ми стигнаха годините и точките!Сега мисля да си купя малко стаж/две висше и още пет години/дано успея да се пенсионирам по нормалния начин сега след като вече отпаднаха някой пречки!Сега ще Ви видя колко струвате!!На мангалите и пенсии и помощи,а за такива като нас- СРЕДЕН ПРЪСТ!Да си ни жив и здрав Валерко и дано те дочакаме с помощта ти!

    Коментиран от #3

  • 3 Пазарен Либерализатор

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цар Вул":

    Интересно ми е дали мислиш, че Симеонов чете тук? Има сайт на МС, приемна, мейл адрес и т.н
  • 4 jambazina

    19 10 Отговор
    Тоя тапир е толкова некомпетентен, че ще вземе пенсиите на истинските инвалиди и ще ги раздаде на мангалите.
  • 5 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 4 Отговор
    Турците ви били виновни а българи ви морят
  • 6 АХЪ

    11 3 Отговор
    На следващите избори развалените и провалени патриоти ще бъдат заличени от политическата карта на БГ. Ще стане нещо както с Бареков.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Гост

    12 2 Отговор
    ЧОВЕК ЛИ Е ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ?
    Що за човек е управник, чиято кауза е да отнема права на инвалиди? Първо поиска да отмени клас "Прослужено време" на работещите бедни? Сега посяга на парите на пенсионеритe-инвалиди. Абсурдът е, че той се докопа до властта именно с гласовете на хората на труда и пенсионерите, подмамени от патриотичните му клетви и обещания за високи пенсии.
    Синдикатите май отново ще посещават премиера. Но този път с ултиматум: Незабавната оставка на разпасалия се вицепремиер или генерална стачка!
    Всъщност някой спешно се нуждае от специализирана помощ в болнично заведение от затворен тип. И от усмирителна риза!
    Най-големият пенсионерски синдикат -"Съюз на пенсионерите 2004", днес обяви: НА 27 ЮЛИ, ОТ 11.00 ЧАСА, ПРЕД ХРАМ-ПАМЕТНИК "АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРОТЕСТЕН МИТИНГ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ

    https://www.facebook.com/events/824996560989871

    Коментиран от #15

  • 8 12345

    9 2 Отговор
    Да му се наложи,той да взема инвалидна пенсия!!!
  • 9 12345

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "АХЪ":

    До следващите избори колко поразии ще направи това мемотело?????Защо трябва да чакаме????
  • 10 12345

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "АХЪ":

    До следващите избори колко поразии ще направи това мекотело?????Защо трябва да чакаме????
  • 11 Гост

    10 1 Отговор
    Боже дайте да дадем на ромите , а болните българи с по едно дете и с една мижава инвалидна пенсия да унищожим .Първо си оправете сивата икономика .вдигнете прага на професиите. Правете проверки в частния сектор -ох забравих нали Вие уважаеми депутати държите сивият сектор .ТРЯБВА да се променят някой закони но не да облагодетелства някой тузар или депутат. Ние изчезвам както начия.Децата ни бягат от БЪЛГАРИЯ и кой тогава ще внася за пенсия за болнични за здравеопазване ? Кой ?

    Коментиран от #14

  • 12 гост

    11 2 Отговор
    Инвалид да станеш Симеонов в най—скоро време,за да видиш един инвашид как живее на легло с години.Тогава променяй закони и прави проверки!
  • 13 Българин

    9 1 Отговор
    Слушай бе , другарю Симеонов !
    Как ще ме задържиш в страната , в която съм роден !!! Как ?
    На 43 години съм със семейство , 2 деца и списък с болести в ТЕЛК-а като меню на ресторант !!!
    Ами вземете ни и тази пенсия и чакай хора да останат в държавата !!!
    Знаеш ли колко пъти на ден пия лекарства за да мога да се събудя на другата сутрин и да видя пак децата и съпругата си и се моля всеки ден да не припадна отново / и дано не е фатално / !!!
    Не мога да си обясня - хора ли сте или ......... / просто в това многоточие мога да изредя хиляди думи / !
    НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С НАС , ЗАЩОТО ПОСЛЕ НЯМА ДА ВИ ИМА ВАС !!!
  • 14 111

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Работещите в ЕС ще внасят ....помощите и издръжката за циганите в буферната територия България.
  • 15 Тука има тука нема

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Не изопачавай нещата - по-голямата част от "правата" на много от т.н.инвалиди са права на яките връзки. Познавам една такава дебела "инвалидка" - пуши по 2-3 кутии цигари на ден, тъпче се със скъпи шоколади, бонбони и деликатеси - много е болна жената, не може да се държи на краката си и затова не слиза от ситоена си.
  • 16 Тука има тука нема

    0 0 Отговор
    ..... и затова не слиза от ситроена си , когато дъщеря й не го кара
  • 17 асдс

    3 1 Отговор
    На следващите избори няма да има ПАТРИОТИ -И ЦИГАНИН ТИА са нацинални предателиВече неам нерви -нещастници докараха ни фдо просешка тояга- нема пенсии нормални а те си крадат а нас кучета ни яли Тоя СИМЕОНОВ Е като БАРЕКОВ9 9/НИКИ -ДУДУКА/ Чалгаджията едно време
  • 18 Еретика

    1 0 Отговор
    Този Бутански ЦИГАНИН се взема много на сериозно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове