701 0

Протест срещу кмета на Септември

Мартин Христов

Около 100 жители на село Варвара се включиха в гражданския протест днес в населеното място, като под формата митинг-шествие изминаха разстоянието от Червената къща в кв. "Гарата" до жп спирка „Пампорово“, съобщи за „Фокус“ Николай Баташки, организатор на гражданската проява. Митингът премина под надслов „Краде ли се минерална вода и от кого?”.

„Основен акцент на протеста този път беше питането на хората краде ли се минерална вода от нерегламентирани достъпи за търговски заведения в селото и знае и бездейства ли за това кметът на Община Септември Марин Рачев.

До момента са събрани около 400 подписа от граждани на общината с искане до Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция за извършване на пълна ревизия на всички обществени поръчки и харчове в Общината, за да се разбере краде ли се и от кого“, уточни Баташки.

Той допълни, че хората не са съгласни със 7-кратното увеличаване на таксата за водопреноса – до 3.60 лева на куб. метър.

Според тях това ще доведе до драстичен скок в цената на туристическите услуги, което ще ги направи неконкурентни с други региони в страната, където водопреносът е в пъти по-евтин. От туризма в района се издържат много семейства, които работят в различни туристически обекти.

Високата такса за водопренос ще спре достъпа на местните жители до обществените бани, тъй като цените ще станат непосилни за тях. Общественото недоволство е породено и поради пълния отказ на кмета да се вземат редица решения от местно значение след проведен диалог и информираност на населението.

Пазарджик / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай