499 4

Менда Стоянова: Бюджетът не плаща заплати

Темата за клас "Прослужено време" никога не е била поставяна в Народното събрание

Венцислав Михайлов

Не е добре Народното събрание непрекъснато да приема закони. Това означава постоянна промяна. Там, където е необходимо, се правят промени и подобрения. Парламентът трябва да се съсредоточи върху контролните си функции над изпълнителната власт. Това каза пред камерите на бТВ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Темата за клас "Прослужено време" никога не е била поставяна в Народното събрание. Това беше един разговор проведен чрез медиите. Аз съм изразила своето мнение, но нашата парламентарна група няма мнение. Механизмът за увеличение на заплатите трбявва да се усъвършенства и това не трябва да става чрез този клас. Тази тема трябва да се коментира в тристранката. Мерките за увеличение на заплатите, които може да предприеме държавата, са свързани с насърчаване на бизнеса. Не бих се доверил на всички приказки, които говорят пред вас от синдикатите. Предпочитам да се позова на цифри и числа. Искам ясно и категорично да кажа, че бюджетът не плаща заплати. Това важи и за реалния сектор, и за бюджетния сектор.

Пътят за увеличение на заплатите минава през растеж на икономиката. Няма друг начин. Полицаите са най-шумни в момента и за това ги забелязват всички. Има още много бюджетни сфери, в които хората имат нужда от увеличение на заплатите", разкри Стоянова.

"Не искам да коментирам работата на прокуратурата по казуса КТБ. За съжаление знам, че парите от КТБ няма да се върнат. Те са потънали в едни проекти. Не мога да коментирам кои са обвинените по това дело", каза още тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 08:47  24.07.17
  Щом няма да се върнат парите от КТБ, защо си чешем езиците ? Това което казва, се учи в училище ! Нейната заплата нали се вдигна !
 • Све
  Отговор
  2 09:07  24.07.17
  Докато сганта избира подобни тикви за лидери Няма причина да се оплаква. Навсякъде има термин минимална месечна заплата или минимална часова ставка. Минималната пенсия също трябва да е минимално 500-600 лв. 20г ни управляват престъпници
 • Густо Майна
  Отговор
  3 12:20  24.07.17
  Ама жената Ви го каза много ясно, всички сте на "хранилка" при нас - добавящите стийност на някакъв продукт! Така че спирайте да рИвете бюджетарите, а се хващайте за работа - истинска служба към обществото, за да се види, че има полза от Вас! В противен скучай пак да Ви подканя -може да се пробвате лично как се "произвеждат" парите!
 • Gost
  Отговор
  4 12:29  24.07.17
  То бюджета е леко на минус та се чудя колко време ще им отнеме да вдигнат драстично данъците на имотите? Ние нямаме много производство, но пък строят като луди. Като не идват пари от заплати е време хазната да се пълни от данъци.

Напиши коментар:


Публикувай