862 7

Пловдив е първенец по катастрофи и загинали

Липсва диалог между гражданите, държавните институции и местната власт

Венцислав Михайлов

Статистиката показва, че Пловдив е мястото с най-много ранени и загинали при пътно-транспортни произшествия в страната. За тази година случаите са намалели, твърдят от Пътна полиция – до момента има със 128 души по-малко ранени и 14 загинали по-малко.

„Тези цифри не са достатъчни и не ни успокояват”, заяви Ботьо Гергинов от пловдивската Пътна полиция в специалното студио на открито на „Тази сутрин”.

„Причината за тази статистика е несъобразената скорост – с пътните режими, с обстановката, липсата на елементарно уважение към всеки участник в движението”, изрежда Гергинов.

Представители на граждански организации обаче не са съгласни. Според Катя Кръстева от „Сдружение гражданско общество в Пловдив” липсва диалог между гражданите, държавните институции и местната власт.

„Не може да се създават условия, които да застрашават здравето и живота на хората”, категорична е Катя. Тя допълва, че ако имаше диалог между институции и граждани, можеше да се изготви общ план за борба с катастрофите.

„Липсва политика на местната власт – в Пловдив нямаме разширяване на булеварди, новите светофари, които трябваше да регулират движението, не го правят и сега градът е много по-задръстен от преди”, смята Десислава Желязкова, която преди три години е блъсната от автомобил на пешеходка пътека в града.

„Трябва да има наказуемост, да е видна и за пешеходци, и за велосипедисти, и за шофьори”, смята Десислава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 8888
  Отговор
  1 10:01  24.07.17
  В Пловдив карат ужасно! Пълни комплексари!

  Коментиран от #2

 • ttt
  Отговор
  2 10:17  24.07.17

  До коментар #1 от "8888":

  Аз съм от Пловдив и работя в друг град от повече от 10 години -- подкрепям коментара... в Пловдив не могат да карат, отмъстителни, без толерантност, скапани състезатели или пък се влачат като на сватба.
 • чернобил
  Отговор
  3 10:22  24.07.17
  Подкрепям...пълни некадърници са пловдивските шофьори!
 • WarLord
  Отговор
  4 11:15  24.07.17
  Живея и работя в Пловдив от 26 години, в последните 7-8 години се напълни с "PA" "СМ" и други регистрации, да не говорим за купените книжки.... колкото и опит да имам си е ОПАСНО шофирането в града.
 • СтарТИРаджия
  Отговор
  5 12:12  24.07.17
  Хайде да бъдем реалисти! По количество на пътни откачалки, "безсмъртници" и тотална липса на колегиалност, Пловдив, не може дори да се сравни със София!!! Там е истинското пътно Алепо в България!
 • ......
  Отговор
  6 14:07  24.07.17
  Наполовина съм софиянец, наполовина - майна. Повечето време съм у Филибето...и действително пловдивчани понякога са за трепане, кръстя се когато карам в града, нямат умерен ритъм на шофиране - или дремят зад волана, или фучат, бързат за някъде, няма средно положение. То опазил ни, идиоти-камикадзета има навсякъде, ама...
 • Гост
  Отговор
  7 09:18  27.07.17
  Пловдивчани са доста нетолерантни шофьори на пътя като цяло. До сега като се замисля кола с регистрация РВ никога не ми давала път...засичане неправилно изпреварване и т.н... Регистрация СТ там в града под липите през деня карат с 20-30км/ч по главни булеварди...вечер фучат със 100-120. Регистрация КН - "крайно некадърен" - по - добре да не коментирам че ще ме изтрият. Регистрация С/СА/СВ - "царе на пътя" - или поне за такива се мислят. Доста книжки се накупиха напоследък това също е влезнало в "черната статистика"! За което вече не знам кой има вина...да ли държавата или просто българина е корумпиран и все гледа да мине през "вратичката" на закона.

Напиши коментар:


Публикувай