Last news in Fakti

24 Юли, 2017 10:03 9 140 30

 „Суджукгейт“ вади Живко Мартинов от парламента

  • живко мартинов-
  • суджукгейт-
  • парламент-
  • герб

Лидерът на ГЕРБ иска да даде ясен сигнал, че се води борба с корупцията

 „Суджукгейт“ вади Живко Мартинов от парламента - 1

Депутатът Живко Мартинов, обвинен в изнудване от името на премиера Бойко Борисов, освен без имунитет най-вероятно ще остане и без парламентарна група.

Въпросът се очаква да бъде обсъждан във вторник привечер. Днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще прати в оставка цялото ръководство на партията си в Добрич.

Очаква се на тази среща лидерът на партията и премиер Бойко Борисов да поиска Живко Мартинов да напусне и парламента.

Това разкриха за Факти.бг пожелали анонимност източници от ГЕРБ. Те припомнят, че Живко Мартинов оглавява местната структура на партията от самото й създаване.

Според прокуратурата депутатът, обвинен в изнудване на бизнесмен, от когото поискал 4 тона суджук уж за премиера, е взел страха на местните, че всички уволнения и назначения в Добрич минават през него.

Сред обвиненията, за които главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му, е и натиск и изнудване над полицейски шеф в града.

Живко Мартинов е втори мандат депутат от ГЕРБ. Той е и бивш общински съветник.

Припомняме, че през 2010 г. от Ред, законност и справедливост (РЗС) разказаха, че „лявата ръка на Цветан Цветанов" - Дамян Лазаров, който тогава беше председател на Комисията за защита на потребителите, има 2 дъщери - Елена и Любов. Двете имат обща фирма „Е и Л", която е съдружник в общо 18 търговски дружества. Любов е собственик на други 38 търговски дружества. Двете сестри имат общо 56 търговски дружества, които са с предмет на дейност енергетика.

В 37 от тях съдружник е Живко Мартинов, който е приближен на вътрешният министър Цветан Цветанов и е общински съветник от ГЕРБ в Добрич. Той е собственик на конгломерат от фирми „Жизел", съобщиха от РЗС.

От партията тогава посочиха, че общата мощност на всичките 93-те съоръжения излиза около 180 мегавата, което е една пета от мощността на един реактор в АЕЦ „Козлодуй".

Скандалът доведе няколко месеца по-късно до оставката на Дамян Лазаров от КЗП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    43 0 Отговор
    "Лапаничка"един мандат не стига та и втори.То не остана един депутат с имунитет егати айдуците
  • 2 ГЕРБаха ни майката

    42 2 Отговор
    Аве не е смешно, може ли един суджук да не му пратят на Бойко? Та той е момченце, може да му стане нещо, а с това нещо той такова цялата държава и ако не му е наред току-виж държавата остане незадоволена !
    Бива ли така ?
  • 3 Джонито Истината Горчива

    24 4 Отговор
    АЛЧНИ Полицейски Шефове от 1-во РПУ -Добрич и ОДМВР-ДОБРИЧ АКТИВНО Рекетират престъпния контингент в гр. Добрич .

    Събирачи на Такса Спокойствие от Полицейски Шефове;

    Началник - ИВАЙЛО ИВАНОВ--ЧЕРНИЯ -началник 1-во РПУ-Добрич-целия подкуп минава през него -всеки ден от всички престъпления в гр.Добрич--ЗА НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО КОРУМПИРАНО РЪКОВОДСТВО на 1-во РПУ-ДОБРИЧ. .


    Началник - ИВАН НИКОЛОВ ВЪТКОВ-АЛЧНИЯ-началник икономическа полиция при ОД МВР-ДОБРИЧ- прикрива срещу подкупи тежки икономически престъпления- ЗА УВОЛНЕНИЕ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО СИЛНО КОРУМПИРАНО РЪКОВОДСТВО НА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ПРИ ОД МВР-ДОБРИЧ..


    Началник -Красимир Манолов и цялото СИЛНО КОРУМПИРАНО РЪКОВОДСТВО на Криминална при ОД МВР-Добрич -СА ЗА НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ .

    ИЗБРОЕНИТЕ ПО ГОРЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИЦИ ОТ ГРАД ДОБРИЧ------ПЛАШАТ ГРАЖДАНИТЕ НА ГР. ДОБРИЧ ЧЕ ДЕЙСТВАТ И СЪБИРАТ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ ПО НАРЕЖДАНЕ ЛИЧНО НА ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ......

    Коментиран от #18

  • 4 Умозаключител

    28 2 Отговор
    Имитират Началника.
    И не са му дали процент.
  • 5 СМЯХ

    22 1 Отговор
    Дa би суджук нa премиерa дaло, не би прокурор видяло! Всичко нa този свят имa нaчaло и крaй, суджукът имa двa крaя! Гледaхте ли клипa във фейсa? :D Кон, ще те прaвим нa суджук! :D
  • 6 ХИТЛЕР

    17 2 Отговор
    Боко си копа картофа и хич му не е на суджука...
  • 7 Андрей Николов

    17 1 Отговор
    Къв е тоя ДОБРИЧКИ М....Л?? Ей много сте зле там в България, материала е кофти да знаете, щото политиците идват от народа, не от космоса :)
  • 8 123

    16 2 Отговор
    ЯЗЪК ,тъкмо започна водния цикъл
  • 9 banana

    26 0 Отговор
    Суджукът стана символ на нашата бананова държава...
  • 10 Георги

    20 2 Отговор
    А Цецо Физкултурника нещо ?
    А Делянчо Добрев с обвинението на трупчета ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хайко

    21 0 Отговор
    Суджук-гейт!
    *ахти жалките боклуци има в този парламент(а и в предните).
  • 13 58654

    24 0 Отговор
    Скандала в Добрич е огромен и ще се разраства
    Предполагам , че може да стигне до Европа - Франция вече писа
    Единствения начин е Борисов наистина да реже до кокал
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ROBIN

    15 4 Отговор
    А Цецо апартаментния,кога ще напусне парламента?!
  • 16 БайМанаф

    19 4 Отговор
    Сите от ГеРОБ са таквиз уроди. Това че хванаха един е случайност а по места всички са за по 100 години затвор на калпак!
  • 17 Вали

    21 0 Отговор
    В тая опоскана България не остана много за крадене . Скоро и еврофондовете ще секнат . А много станаха на хранилката и ”храната” не стига .По закона на джунглата
    ”лъвовете” ще изгонят и верните си ”хиени” за да има за тях самите . Очакват се фоерверки от изгърмяли свои бушони...
  • 18 Борис

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джонито Истината Горчива":

    А защо си мислиш че не е така?Мислиш ли че не се знае където трябва че са такива.Просто трябва да са такива за да има за всички по веригата нагоре.
  • 19 Бойко и корупция

    8 0 Отговор
    Напуска "суджукгейт" и ще дойде "луканкагейт" те още когато са ги записвали в листите са им взели сумите. Това е пропорционалната система. Нека Бойко каже, при 1,5 милиарда, раздедени от КТБ на политици, примерно 1000 политици са получили пари, т.е. всеки средно е получил по 1,5 милиона лева. Кои са политиците? Той взел ли е? Цветанов, Менда, Цецка, Горанов, Местан, Волен, Каракачанов, Яне? И ако те не са, тогава кои са тези политици?
  • 20 дос

    7 1 Отговор
    бе тук във добрич от краи време е така ако не си от герб и дпс не можеш да развиваш частен бизнес нито да работиш държавна работа то и преди беше така с бсп но сега е ужасно.А за вапросниат депутат бадете сигурни че го очаква не затвор апожишение.....
  • 21 Пепо

    7 0 Отговор
    То така май е навсякъде в страната, само дето хората не го казват. Къде искат суджук, къде пари за партията, къде друго. Чувам , че един фен на Първия му праща за рождения ден всяка година по едно теле, но това са слухове.
  • 22 JUMP

    9 0 Отговор
    Нова марка Суджук "ГЕРБ" е пусната на пазара, за наслада на всеки българин.................
  • 23 Ярослав Станчев

    7 0 Отговор
    Трябва да преименуват Добрич на "Суджук сити",да се издаде европейски патент на луканка "Орехите" и на месарница "Джеронимо",че и ние да се прочуем по света.Инак кой ще знае Добрич.И регистрацията на колите ни една-ТХ, Техеран ли е,Тексас ли е,никой не знае.

    Коментиран от #24

  • 24 на госта поста

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ярослав Станчев":

    ТХ не ли Толбухин
  • 25 Неутрален

    4 2 Отговор
    Суджук е туската дума на луканка!Българията,нали е проста,е възприела турцизма!
  • 26 дедо Шишарко

    7 0 Отговор
    Ако съм му шеф ще ми яде суджука ,сутрин ,обет и вечер преди и след ядене!Така ще го нахраня със суджуци ,че цял живот няма да се сети!Ние ги избираме и имунизираме а те маат суджуци!Струвами се ,че на следващите избори ще лапат бахура!
  • 27 Радо

    3 0 Отговор
    Нека анализираме горната снимка на депутатина от ГЕРБ - ниско, два пръста чело, гъста коса, което предполага голяма/силна окосменост по цялото тяло, широк/сплеснат нос, мощна долна челюст- много силна захапка...оставям на Вас да определите на кое стъпало от човешката еволюция се намира въпросния депутат от ГЕРБ.
  • 28 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Четири тона суджук за премиера,не е ли множко?!!Тоя съвсем се е олял,ама нали мутри ни управляват - всичко е по мутренски акъл.Важното е номерът да минава докато може...
  • 29 ВъзмУтен

    1 1 Отговор
    Мислите ли, че цялата тази работа е станала без знанието на Б.Б. или поне на Цв.? Просто на Б.Б. му дойде
    дюшеш да се прави на честен.
  • 30 Хайде

    2 0 Отговор
    Сега цв. цв. и б. б. един след друг да си ходят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове