1 807 14

Домусчиев: Синдикатите са вредни

Работодателите още веднъж обявиха, че искат отпадането на клас "прослужено време"

Константин Карагьозов

На пресконференция в БТА днес представителните на национално равнище работодателски организации заявиха своята готовност за постигане на общоприемлив механизъм за определяне на минималната работна заплата.

В пресконференцията взеха участие г-н Васил Велев - председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България и ротационен председател на АОБР, г-н Божидар Данев - изпълнителен председател на Българската стопанска камара, г-н Цветан Симеонов - председател на Българската търговско-промишлена палата, г-н Кирил Домусчиев – председател на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Работодателите още веднъж обявиха, че искат отпадането на клас "прослужено време". Преди седмица работодателските организации имаха среща в Министерски съвет с вицепремиера Валери Симеонов, който подкрепи идеята им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в основната работна заплата. По-късно обаче той каза, че е изказал личното си мнение, а на среща със синдикатите правителството заяви, че няма да маха надбавката.

"Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават", заяви председателят на БСК Божидар Данев.

От своя страна председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев направи остро изказване по адрес на синдикатите в страната.

"Моята лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот", каза Домусчиев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • А ТИ
  Отговор
  1 15:38  24.07.17
  ИКОНОМИГАТА КОЯТО НЯКОГА ХРАНЕШЕ ЦЯЛ НАРОД, ДНЕС ХРАНИ ШЕПА ОТ ВЪРХУШКАТА И СКЪРЦА. Не оправдахте надеждите за замяна нностиа Социализма по-справедлива система. Това що днес се твори е кражба/присвояване/ на народното имущество, ресурси, производителни мощности, природни богатства, финансови средства от страна на безкруполни личности представили се за политици и индустриалци. Народа за тях се оказа ненужен човешки материял, нуждаещ се от социална загриженост от днешната нефункционираща българската държава. България е вече в частни ръце, където хората В НЕЯ са ИЗЛИШНИ. Този красавец е дяявол а не ангел небесен. Кой стои зад гърба му, кой му дава крилцата отнети от НАРОДА във негово владеене? Приказките и въшлебните сънища са сладки но те са кратки. ДЪРЖАВАТА СЛЕДВА ДА Е И НАРОДНА А НЕ САМО ЧАСТНА.
 • ЧЕСТНО
  Отговор
  2 16:16  24.07.17
  БРАВО МОЙ ЧАВЕК. МНОГО ТОЧНО.
 • Зорница
  Отговор
  3 17:21  24.07.17
  Моята лична позиция е,че капитализма става вече ОСОБЕНО ВРЕДЕН В България.Не признава нито синдикати,нито закони,нито министри...Купува,продава,разпровадава,решава,разрешава,пари не дава.Он акъл си има-само пари му требат!ЕЕЕ айде спрете се!Не се ли наядохте?Това са 30 години.И като сме на темата за държавно и частно...бихте ли споделили от времето на приватизацията и от как всичко държавно стана ваше,вие частниците какво направихте?Колко хора оставихте без работа?Колко хора измряха,защото не им стигаха парите нито да се хранят нито да се лекуват,нито да се образоват...Ама има една поговорка"наяла се въшката и излезнала на челото"...Това са днешните капиталисти!Защото ако бяха толкова умни,щяха да задържат умовете на България на наша територия...не да ги прогонят немили-недраги по чужбината да работят за другите икономики...Айде мола ви се недейте поне да знаете много много...
 • Тодоров
  Отговор
  4 17:48  24.07.17
  Търговската палати ми е ясно какво прави, но СТОПАНСКАТА КАМАРА на Божидар Данев, НЕ. Синекурни длъжности и организации като тази СТОПАНСКА КАМАРА просто не трябва да ги има. А на този зализан председател на УС на конфедерацията на работодателите, кой му ПОДАРИ БЪЛГАРСКИ РЕЧЕН И МОРСКИ ФЛОТ. Да не се изказва неподготвен дали трябва да ги има синдикатите или не. И той като 80% от работодателите в България не плаща на служителите и работниците си това, което заслужават.

 • 5 18:24  24.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гостенин
  Отговор
  6 18:57  24.07.17
  Стига с тоя клас , сега си имаме "суджукгейт"по-натам ще ни отвличате вниманието с класовете
 • Иванов
  Отговор
  7 20:01  24.07.17
  На такива като Домусчиев не им трябва клас .Те крадът на едро.Вдигнете достатъчно заплати пък тогава си намерете класа отзад
 • Роман дизел
  Отговор
  8 20:58  24.07.17
  Дайте да се съберем догде е мъничка змията с крака да и строшим главата свободни да се назовем.
 • Отврат
  Отговор
  9 21:50  24.07.17
  Домусчиев, ще дойде време и тези които наричаш търтеи ще те обеся публично. Долно крадливо племе ти даде началния капитал, а той е откраднат от труда на тези, които наричаш търтеи.
 • Маг
  Отговор
  10 22:00  24.07.17
  Ама,има ли синдикати?
 • filo
  Отговор
  11 11:48  25.07.17
  Тези така наречени бизнесмени са бивши милиционери или синове и дъщери на такива, които са получили навремето от партията куфарчетета с пари и сега ми се правят на големи капиталисти, а всеки знае, че бяха първи комунисти, иначе пари йок. На тези боклуци класа, който е 0.6 процента ли им е проблем (всеки да си сметне колко лева са това на година). Предлагам решение за "индустриалците", който млад специалист е толкова по-кадърен от стария просто да му дадат по-висока заплата на момента и тогава няма да има никакво изкривяване на пазара на труда.
 • Гост
  Отговор
  12 12:53  25.07.17
  Този явно се изказва за себе си и за своите деца, но така се получава като го получават всичко на готово от тати.
 • Ян Бибиян
  Отговор
  13 12:24  27.07.17
  До някъде милионерчето е право, че синдикатита са вредни защото точно такива като Домусчиев /така наречените работодатели/ създават синдикални организации, котролират ги с цел да прокарват зловредните си идеи, и да съсипват социалните придобивки постигнати за работниците.
 • реалист
  Отговор
  14 19:27  27.07.17
  А бе Домусчиев /Сланинов на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК/ ,то ти си вреден и за футбола в България ,та какво отава за работника на заплата...

Напиши коментар:


Публикувай