Last news in Fakti

25 Юли, 2017 09:47 4 205 11

Суджукът се оказа "най-малкото" провинение на Живко Мартинов

  • румяна арнаудова-
  • суджук-
  • депутат-
  • натиск

Говорителят на прокуратурата, Румяна Арнаудова, разкри, че свидетелите срещу него са били подложени на натиск, за да мълчат

Суджукът се оказа "най-малкото" провинение на Живко Мартинов - 1

Изнудването за тоновете суджук от името на Бойко Борисов се оказа "най-малкото" прегрешение на депутата от ГЕРБ, който вече е изгонен след избухването на скандала. Въпросният Живко Мартинов от Добрич уволнявал полицаи и пробвал да стори същото и с прокурори. Това разкри говорителят на прокуратурата - Румяна Арнаудова.

"Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Мартинов - това със суджуците, а ние сме образували пет досъдебни производства срещу него. Той се е опитвал да прекрати досъдебно производство срещу извършител на ПТП, като е притискал прокуратура и полицията. Лицата, които в момента свидетелстват срещу него, не са се подали на натиска и затова са били уволнени от полицията. Не е успял да уволни областния прокурор, защото той се назначава от ВСС", каза Арнаудова по bTV.

Скандалният депутат се е опитал да прикрие и катастрофа, извършена от бивш зам.-министър на земеделието, който убил двама души на пътя, разкри още говорителят на главния прокурор. Има данни за оказване на натиск върху свидетели по случая, отправяни са закани и заплахи, оказван им е и административен натиск, поясни тя. Заради това на място в Добрич, освен специализирано звено "Антикорупция" работят и служители от отдела "Защита на свидетеля".

"Искаме да обгрижим свидетелите, за да се успокоят", коментира Румяна Арнаудова. "Нямаме информация суджуците да са достигнали до Бойко Борисов. Живко Мартинов е споделял пред всички, че той е човек на премиера Борисов и всички придобивки са отишли за негово лично ползване", уточни Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болезненаистина

    23 0 Отговор
    Е нали замазахте очите на сганта. Ние си знаем, че безнаказаността е цар в Булгаристанския кенеф. Прекратил производство за ПТП.....пффффф то е шокиращо, че някой е започнал производство за ПТП. Важното е народа да спинка сладко, безнаказаността да продължава , сганта да плюе по телевизора за 4тона суджук. Не сме Българи, не сме "нация" едни боклуци сме!
  • 2 jambazina

    4 0 Отговор
    Плешивия го отнема. Умните и красивите също.
  • 3 Гост

    28 1 Отговор
    Е тези от ГЕРБ неса го знаели какъв боклук е този???? съмнявам се !!!! Във всеки по малък град има такива гербери който се къпят във власт и колят и бесят.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Идея си нямаш пък бейовете от ДПС каква власт имат в цели региони,а за милионерите от БСП да не говорим-като пример посочвам Г.Гергов.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да съгласен съм. Ще има и още такива това си идва от нас, докато си мълчим ще ни се изредят и БСП ,и ДПС и всеки който докопа власта.
  • 6 Айдеее

    6 3 Отговор
    Нямаме информация Б.Б. да е плющял суджуци,нали не сте взимали проби от,фекалииъе на премиера,г-жо Арнаудова.....или,очаквате да има трансферни фактури
  • 7 Стейси

    4 0 Отговор
    А тия щерки от къде извадиха тия пари за тия фирми
  • 8 на коня под опашката

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Точно Гергов вече е толкова зле, следва Баневи. Щом го даваш за пример е ясно колко си в час. Обикаляй си с БМВ-то царивечака, бройкай си арендада и не му мисли много. Просто не ти се отдава.
  • 9 Uflaf

    6 0 Отговор
    Всички управляващи правят една и съща грешка. Не ги интересува житие и битие ,натрупването на имоти и морала на представляващите ги кметове извън трит-четири големи града. 4 свестни кмета не могат да върнат и поддържат " любовта на народа ". Но по избори се бият в гърдите " Ние спечелихме не знам колко си кметства " . Всичките са арендатори, казанджии държащи тефтера с немоглите да си доплатят варенето на ракия , незаконни заведения в които се правят циганските сватби ,магазинери отново с " тефтера" с борчовете , Разполагат с временната заетост като собствени ратаи. Трима да се виждат на улицата ,а другите в двора и на частните им ниви. Дерета си заграждат за рибарници около селата . С горските дърва заделят и после като не стигнат за някого му продават на двойни цени. И край няма. Последното място където ще ги намерите е кметския кабинет . Там е секретарката без която са за никъде защото всъщност тя е кмета. Ако борисов е лицето ,то нека се огледа и за другите си части ,защото много мазни и мръсни станаха. Ако смята да управлява с трите града само си е негов проблем.
  • 10 Пецо

    6 0 Отговор
    Представяте ли си, че и в другите наши родни градове е същото. Почти съм сигурен.
  • 11 Възмутен

    5 0 Отговор
    Тоя бурсук ми идва да го пребия с 4 тона суджуци. Мизерен анонимник! Набутал се тиквунчо в парламента без никой реално да гласува конкретно за него, защото разбира се никой не го знае кой е. И хайде - вече е патриций - може да коли и да беси плебеите. Ей такива гниди трябва да се обесват публично за назидание. За да знаят другите какво ги чака ако се подиграят с доверието на избирателите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове