489 1

Спасиха група деца, изгубили се в планината

Малчуганите и тяхната придружителка загубили пътеката в тъмното

Родопите край село Варвара
Родопите край село Варвара
Константин Карагьозов

Полицаи и пожарникари помогнаха на група деца и придружителката им, изгубили се в планината близо до септемврийското село Варвара снощи, съобщиха от полицията. Сигналът до спасителните екипи за загубилите се е подаден в понеделник вечерта, след 20.30 часа.

Група от 10 деца на възраст между 7 и 10 години и тяхната придружителка решили да се разходят в района около септемврийското село Варвара, където гостуват за лятната ваканция. Те отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до река Чепинска. Изход оттам нямало, трябвало да преминат реката. По това време обаче тя е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна.

Ръководителката подала сигнал на телефон 112. Незабавно бил сформиран екип от служители от противопожарния участък в Септември и полицаи от местното управление.

Пристигайки на мястото, екипите преценили подходящ участък за превеждането на децата. Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от пожарникарите пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката.

Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ник
    Отговор
    1 12:33  25.07.17
    Браво! Слава Богу за щастливия край!

Напиши коментар:


Публикувай