598 3

Хлябът поскъпва през есента

Фактори за това ще са по-високата цена на тока, газта и пшеница

Константин Карагьозов

Вероятно през октомври хлябът ще поскъпне. Това каза Мариана Кукушева - председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По думите ѝ фактори за това ще са по-високата цена на тока, цената на синьото гориво, както и цената на пшеницата. Тази година качеството на реколтата е много високо и изкупната цена ще е по-висока с около 10 процента.

В същото време има зърнопроизводители, чиято реколта е напълно унищожена. Те ще получат обезщетение от държавата, посочи още Кукушева.

По-рано през годината председателят на регионалния съвет на хлебопроизводителите във Варна Иво Бонев пък направи точно обратната прогноза, споделяйки че няма основание за покачване на цената на хляба.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо Йоцо
  Отговор
  1 14:28  25.07.17
  Значи миналата година реколтата на пшеницата беше богата , цената и падна, но по стара българска традиция цените не само не паднаха ами леко се вдигнаха. Когато синьото гориво поевтиня - пак същата история. Избиваха загуби от преди това. Тия пасти ни ги предлагат и от Лукойл-а ...
 • Гостенин
  Отговор
  2 15:19  25.07.17
  "Увеличението" на хляба вкарано ли е в бюджета за тази година,а на парното,тока,водата и др,е така може да има бая излишък за Ге...е!
 • Антон
  Отговор
  3 17:20  25.07.17
  Народа видя,че всичко друго могат да вдигат.А пенисите могат ли да вдигат или като уринират си напръскват обивките за 600лв. от прияждане.

Напиши коментар:


Публикувай