1 324 0

Български бус катастрофира в Унгария, три жертви

Загиналите не са наши сънародници

Константин Карагьозов

Трима души са загинали при пътнотранспортно произшествие в ранните часове на вторник на магистрала в източната част на Унгария, съобщава вестник Hajdu Online.

Говорител на местната полиция уточни, че инцидентът се е случил между микробус с български регистрационни номера и полски камион. Жертвите – две жени и един мъж, са пътували в българския микробус. Останалите пътници в микробуса са настанени в болница.

Медиците поясняват, че мъж на средна възраст, който е получил тежки наранявания на лицето и гърдите, е настанен в интензивно отделение в критично състояние. Приет е още един човек, който има наранявания на бедрената кост, но няма опасност за живота му. Със сериозни травми, включително мозъчна, в болница са настанени още двама души.

По информация на българското посолство в Будапеща, получена от унгарските власти, няма загинали и пострадали български граждани при пътно транспортно произшествие на магистрала в Източна Унгария близо до град Бихаркерестеш.

От унгарската полиция са информирали българската дипломатическа мисия, че към момента няма данни за участие на български граждани в инцидента.

Унгария


Напиши коментар:


Публикувай