1 004 6

Корнелия Нинова: Георги Гергов е лицето на паралелната държава

Случаят е приключен и няма връщане назад

Снимка: БСП
Снимка: БСП
Венцислав Михайлов

„Интервюто на Георги Гергов е най-добрият пример за паралелна държава и за задкулисие, срещу което се обявих на конгреса, на който бях избрана. В предизборната си платформа и с действия, ние се заявихме срещу паралелната държава и задкулисието. Има решение на легитимните органи на партията – Национален съвет и Изпълнително бюро, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Член на ръководството, без да еупълномощен, е водили разговори, по негово признание, и то няколко пъти, с лидер на нашия политически опонент за такава коалиция”. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос за бившия член на ИБ на НС на БСП Георги Гергов. Тя предположи, че едва ли разговорите са били за един учебник по един предмет в един клас или за оздравяването на общинските болници. "Каквото и да струва на мен лично и на моя екип, дори и „по-раншкото” ми отстраняване, ще продължа с всички сили действията си срещу задкулисието и паралелната държава, срещу договорките зад гърба на легитимните органи на партията, на членовете на партията. Ако искаме да променим държавата, трябва да започнем от себе си и да дадем личен пример.”- категорична бе тя.

Нинова коментира и думите на Георги Гергов, че е ходила „инкогнито” в Пловдив, за да му предлага „компенсации”. По думите й това е единствено в графа „ваканционни вицове”. Тя представи откритото писмо от пловдивските социалисти до нея, което е било разпространено и от медиите, с което те я канят. „Аз отидох в Пловдив в отговор на това писмо. Какво инкогнито има да отидеш по публично обявена покана, на публична среща пред 60 човека и да изразиш политически позиции. За компенсации и дума не е ставало”- каза още тя. Председателят на левицата допълни, че ако е искала да прави компенсации, е щяла да се възползва от решението на ВСС, че в срещата в ЦУМ не е имало нищо нередно. „Още тогава завих, че няма връщане назад и този въпрос е приключен”, заключи Корнелия Нинова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:09  25.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7777
  Отговор
  2 18:26  25.07.17
  Значи Нинова обвинява лидера на втората по големина организация на БСП, тази в Пловдив в паралелна държава. И тези хора искат да управляват държавата.

  Коментиран от #6

 • Аяжо
  Отговор
  3 20:18  25.07.17
  Га яди кифтетата ни рива, сига ривеш. И кака кури скоро ще я одуха духалото
 • Било
  Отговор
  4 20:49  25.07.17
  Тази г-жа неспира да говори глупости.Боже опазини Амин
 • реалист
  Отговор
  5 23:25  25.07.17
  А ти бе, Курнелия ,кога разбра ,че Гергов е паралелната държава ,преди да те подпомогне или след като ти свърши мръсната работа ? Но ,то Курнелката си е Курнелка , с типичното си поведение на неблагодарна метреса .
 • Реалист
  Отговор
  6 12:14  31.07.17

  До коментар #2 от "7777":

  Къв лидер пък може да бъде тоя бай Ганю - склададжия-свинар?!? Че и социалист - е...ти вица, направо виц във вица!

Напиши коментар:


Публикувай