727 3

Нямало мазут по Южното Черноморие

Светослава Ингилизова

Няма замърсяване на морската вода по Южното Черноморие, твърдят здравните власти в Бургас.

Първоначалните проверки сочат, че няма риск нито за туристите, нито за природата в района. Проверките на водата обаче продължават и окончателните резултати се очакват до седмица.

Предполагаемият извършител на замърсяването е кораб, плаващ под панамски флаг, заяви пред Нова тв кап. Станимир Николов от „Морска администрация”.

По думите му корабът не може да бъде глобен, защото няма да мине през българско пристанище. Той пътува към Украйна и българската страна е уведомила компетентните органи в Украйна.

„Първоначалните данни сочат, че няма замърсяване по микробиологични показатели на морската вода”, заяви д-р Виржиния Цанова от РЗИ-Бургас.

България


Още по темата

 • Мазут по плажовете на Южното Черноморие

  Мазут по плажовете на Южното Черноморие

  В средата на лятото проблем за плажуващите се оказва мазутът по плажовете на Южното Черноморие. През изминалите дни десетки граждани сигнализират ...
  2.08.2017
  1 438
  7
 • Мазут заля плажовете в Равда и Несебър

  Мазут заля плажовете в Равда и Несебър

  Летовници сигнализираха за мазут на плажовете в Равда и Несебър. Три институции организираха съвместни проверки – Басейнова дирекция, Морска ...
  25.07.2017
  2 431
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тука има-Тука нема
  Отговор
  1 10:52  26.07.17
  Вервайте си!
 • Пак замазване на очите
  Отговор
  2 13:51  26.07.17
  Вчера в Слънчев бряг много туристи се оплакаха,че има мазут във водата.Дори една рускиня се оплака че не може да изчисти детето си от малко парченца мазут!Стига сте изкривявали истината!
 • 1234
  Отговор
  3 18:45  27.07.17
  Стига с това угодническо поведение вече.Хората го показаха по телевизията,летовниците си показваха краката по тях имаше черни петна,да не би да са стъпвали по шоколадови сладоледи.Което се вижда не може да го криете,за да угодите на тоя или оня властови човек Стига вече с това да угаждате на някого и да изопачавате фактите.ДО КОГА?

Напиши коментар:


Публикувай