1 482 4

Бизнесмен: Близки до Мартинов фалираха фирмата ми

Венцислав Михайлов

Бизнесмен от Добрич е бил разпитан по случая с народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Той се оплака, че фалирали фирмата му.

Тихомир Атанасов е дал показания днес пред Специализираното звено “Антикорупция“, съобщи БНР. Той твърди, че е бил измамен и подложен на натиск от приближени лица на депутата.

Тихомир Атанасов е дал показания днес срещу народния представител Живко Мартинов и негови приближени, в които заявява, че е бил принуден да заплати глоби за над 700 000 лева за откраднати имоти.

Терорът е вече седем години за нас. Постоянни проверки има от 2012 година насам, масирани, тип терор, казва Атанасов.

Той заяви, че след избухването на скандала около дейността на Живко Мартинов е бил заплашен да спре да пуска жалби, за да не му фалират фирмата.

Фалираха ми фирмата и получихме глоби за откраднати имоти, нас глобиха. Всичко се прикриваше на местно ниво от полицейски началници.

В края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи имунитета на местния депутат, за да му бъде повдигнато обвинение, че е изнудвал търговец от името на премиера да му даде 4 т суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, уточни Цацаров.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че Специализираното звено “Антикорупция“ в Добрич разследва Живко Мартинов във връзка с опитите му да упражни влияние върху длъжностни лица от прокуратурата и МВР.

Междувременно беше освободено цялото ръководство на партия ГЕРБ в Добрич.

Народният представител Живко Мартинов напуска парламента по собствено желание, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Нинова
  Отговор
  1 09:52  26.07.17
  Седем години??? Рекет от ГЕРБ, трафик на мигранти от хората на Симеонов, нещо да кажете за това управление?

  Коментиран от #2

 • Бай Благой
  Отговор
  2 10:41  26.07.17

  До коментар #1 от "Нинова":

  Какво да кажем за управлението стои си още... Още няма да пада това правителство МАЙ.... А това че има гнили ябълки...то във всяко управление има такива....
 • Фирмен
  Отговор
  3 13:59  26.07.17
  Г-н прокурор,спрете да натъртване,че до бб не е стигнал един суджук...да го съжаляваме или....да му купим ние Що се отнася до отдел терор,не казвайте че,това е без нареждане от най-високо ниво
 • Хасан
  Отговор
  4 08:27  27.07.17
  Байганьовщина....какъв позор за нацията..суджуци в дисагите...аванта,келепир...

Напиши коментар:


Публикувай