555 2

Разпитаха и Деница Златева за НДК

В края на мандата си, на 2 май, тя е получила писмо, че в сметките на НДК има над 8 млн. лева

Венцислав Михайлов

Близо час бившият служебен вицепремиер с ресор Европредседателство Деница Златева беше разпитвана по делото за парите, дадени на НДК.

Не ме питаха нищо по-различно от това, което казах и пред ресорната комисия в НС, каза Златева.

На излизане от следствието тя обясни, че е била извикана в качеството й на принципал на НДК за период от три месеца по време на служебния кабинет.

Разпитани до момента са сегашният вицепремиер Томислав Дончев и министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, очаква се разпит и на бившия министър на културата, сега депутат от ГЕРБ, Вежди Рашидов.

В края на мандата си, на 2 май, тя е получила писмо, че в сметките на НДК има над 8 млн. лева към 31 март. Не очаквайте обаче от един принципал да знае за всички разплащания, които прави едно търговско дружество, каза още тя. Така Златева коментира изказването на сегашният директор на НДК - Ангел Митев, че сумата 3,5 млн. лв. от сметката за ремонта е отишла за разплащане на "други дейности".

Миналата седмица бившият директор на НДК Мирослав Боршош бе привлечен към наказателна отговорност за две престъпления - за нецелево разходване на част от отпуснатите от кабинета пари и за умишлена безстопанственост.

Вчера в парламента Докладът на комисията, която трябва да изясни имало ли е злоупотреби в НДК, мина на косъм - с 10 на 9 гласа, след като БСП и ДПС отказаха да го приемат. От опозицията заявиха, че от документа не става ясно нито къде се отишли парите, нито кой е осигурявал политически чадър. "Не приемам Златева и БСП да носят отговорност за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ и злоупотреби с пари", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • начо
  Отговор
  1 15:00  26.07.17
  тая комунистка боко искаше да я прави министър,отде ги намира се такива кифли

  Коментиран от #2

 • мунчо
  Отговор
  2 15:04  26.07.17

  До коментар #1 от "начо":

  пада си по големи задници

Напиши коментар:


Публикувай