793 2

Борисов: Отваряме нова страница в отношенията си с Македония

Договорът за добросъседство е първа крачка в стремежа за изграждане на нов дух в отношенията със съседите

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Македония е израз на желанието на България да изгради модерни добросъседски отношения, основани на европейските ценности. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. Той отбеляза, че в продължение на години няколко български правителства от целия политически спектър са били ангажирани в преговорите, отстоявайки българския национален интерес.

Според Борисов посещението на министър-председателя на Република Македония Зоран Заев в София и изразената позиция към общата история е първа крачка в стремежа за изграждане на нов дух в отношенията със съседите. „Европейският съюз оцени договора като първа стъпка и ново начало за развитие на европейската перспектива на Република Македония“, допълни премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза още, че с подписването на договора ще бъде отворена нова страница в отношенията между двете страни и ще се установят отношения на сърдечни приятелства.

В рамките на заседанието министър Ивайло Московски представя и друг документ, който ще даде възможност да се предприемат конкретни действия по доизграждането на железопътната връзка между България и Македония.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БиБи
  Отговор
  1 16:29  26.07.17
  Ще има ли безплатен суджук кажи ,другото са празни приказки

  Коментиран от #2

 • Случаен
  Отговор
  2 19:02  26.07.17

  До коментар #1 от "БиБи":

  Без суджук няма да те оставя,24см.суджук устроива ли те.

Напиши коментар:


Публикувай