1 001 4

Димитър Манолов: Малка им е торбичката на работодателите

Да наричаш народа си мързеливци и търтеи, е обидно, категоричен е синдикалистът

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

"Малка им е торбичката на работодателите, затова вдигат шум с клас "прослужено време" – голямата им борба е да спрат увеличението на минималната заплата", категоричен беше президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов в интервю за "Нова телевизия".

"Да наричаш народа си мързеливци и търтеи, е обидно. Да твърдиш, че синдикатите са вредни, е вече опасно. Опасно е да говориш с езика на Хитлер. По този повод се обърнахме към международни работодателски организации и зам.-председателя на ЕК", категоричен бе синдикалистът.

"Работодателите говорят полуистини, практиката на манипулацията. "Простреляха се" ритуално, след като заведоха дело в комисията по дискриминация. Сами ще затворят темата", коментира още Манолов.

"Защо не наемат само млади хора? В техните обяви пише: Изисква се 5 години стаж. Няма обява, в която да го няма това изискване. Те искат механизъм, по който да не плащат. Този дебат е безсмислен", допълни Манолов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Mmmm
  Отговор
  1 10:26  27.07.17
  Много искат да печелят!да погледнат Германия за заплатите,почивките,и цените по магазините!!
 • КЮНЕЦ
  Отговор
  2 10:38  27.07.17
  Търсим човек до 25 годишна възраст с 20 годишен опит...честито !
 • Гост
  Отговор
  3 11:39  27.07.17
  Същите тези работодатели, които карат скъпи коли, имат скъпи имоти и ходят на скъпи почивки, защото имат пари от непроизводителните си работници.
 • реалист
  Отговор
  4 19:23  27.07.17
  И какво друго да очакваш от селско първеню станало работодател след неква реституцийка или приватизацийка ,овен да става по-алчен няма какво друго.

Напиши коментар:


Публикувай