3 059 4

Пак няма достъп до плажа "Силистар"

Проблемът с един от райските кътчета на страната продължава вече 10 години

Снимка: Царево Инфо
Снимка: Царево Инфо
Константин Карагьозов

Собственици и наематели на терени в природен парк „Странджа“ заградиха имоти, в които влиза и единственият път, водещ към плажа Силистар, научи bTV.

Летовници разказват, че се налага да вървят половин час през калта, за да стигнат до морето. Заради затворения път автомобилите се оставят в гората.

Проблемът продължава вече 10 години и досега собствениците на земи събираха пари за паркинг.

Един от тях разказва, че от РИОСВ-Бургас са му наложили да спре достъпа на автомобили до имота си, а глобите започват от 5 000 лв. От община Царево пък обясниха, че за да има законен паркинг, трябва да има Общ устройствен план, а такъв липсва.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 11:36  27.07.17
  Наскоро бях там не съм плащал 5лв паркинг просто спрях в страни от "паркинга" прашната поляна. Нямам проблем да платя, просто да имаше за какво. Поне да изглежда, че някой се грижи за това красиво кътче а не да виждаш как някакъв съмнителен субект стои на едно столче с табела на картон 5лева. Невероятно място е този плаж надявам се да го запазим.
 • DND
  Отговор
  2 11:53  27.07.17
  А, те искат да не вървят пеша и да паркират на пясъка ? И да не плащат ? Къде дават така ? Вървели пеша и се оплакват !!! Иначе искат чиста природа, природозащитници, но ... ако може, да не вървим пеша и да паркираме на пясъка ... !
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 12:23  27.07.17
  В случая държавата е виновна.
 • James
  Отговор
  4 12:30  27.07.17
  Какво сте се разпискали за тоя обрасъл Силистар с камъняка до него? Сто пъти съжалих, че съм си трошил колата, след като видях за какво става въпрос.

Напиши коментар:


Публикувай