2 227 11

Зелените готвят "разстрела" на над 25 хил. наследници

Забранява се всякакво строителство в Каварна, Балчик и Шабла

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
by Fakti.bg

Национална асоциация "Българско Черноморие" се сдоби с проект на ужасяваща заповед подготвена от реакционно зелените, бе съобщено в прессъобщение до медиите. Министърът на околната среда и водите е бил принуден да подпише тази заповед.

Чрез нея се забранява всякакво строителство в Каварна, Балчик и Шабла. Възможно е единствено и само реконструкция на съществуващи обекти (да си смениш дограмата, ако не си емигрирал, когато прочетеш заповедта). Забранява се още разораване, залесяване и създаване на трайни насаждения, плодови и зеленчукови култури, зърнено-бобови култури и всякакъв вид земеделски култури.

Дишането не е забранено, явно са пропуснали, че хората издишват въглероден диоксид, който пък променил климата. Забраната е заради това, че имало интерес от инвестиции в региона. Реакционно зелените са се втурнали да „помагат” на правителството, като максимално бързо гледат да прогонят всеки инвеститор, позволил си да вложи пари в посочените общини. Тези забрани щели да опазят най-великата измишльотина на румънско-българския зелен октопод, като местообитание „Понто-Сарматски степи”.

Такова „животно” има само в Северна и Южна Добруджа, ама близичко до морето (до самият му бряг). Нищо, че Сарматските племена са живели „само” преди 5 000 години и са населявали тогавашните степи на днешна Украйна. Като добавиш името „Понтос” (на гръцки старото име на Черно Море) и се получава авторитетно звучащото за непознатите „Понто-Сарматски степи”. Най-обикновено пасище, ама с модерно име.

Тази антибългарска политика ще подпомогне и министерството на туризма, което по всякакъв начин отказва да спре заселването и на Северното Черноморие с дивакуващи вместо да подпомогне развитието на туризма в този регион. Естествено в заповедта липсва забрана за дивакуващи върху „уникалните” „Понто-Сарматски степи”.

Доказателство, че МОСВ трябва да бъде изнудено на всяка цена е и следното прессъобщение:

„Първите 3 месеца на кабинета и парламента – разруха за българската природа и заглушаване на гражданското общество

Пресконференция на коалицията от неправителствени организации и групи "За да остане природа в България" –

,,Сред засегнатите теми ще бъдат:

- готвените промени в Административно-процесуалния кодекс, Закона за опазване на околната среда и Закона за концесиите,

- опасните идеи за управление и мониторинг на европейската екологична мрежа „Натура 2000” и на Оперативна програма „Околна среда”,

- устройствените планове на Приморско и Сапарева баня,

- проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин.

Участници: Тома Белев - Асоциация на парковете в България, Андрей Ралев - Сдружение за дива природа „Балкани”, Катерина Раковска – WWF, и други.”

А отговора на "Защо го правят това?" се съдържа в една от обявените теми за пресконференцията - опасните идеи за управление и мониторинг на европейската екологична мрежа „Натура 2000” и на Оперативна програма „Околна среда”. Те желаят да управляват собственост, която не е тяхна - защитените зони от НАТУРА 2000, които са собственост на държава, общини, физически и юридически лица, както и да разполагат с парите на Оперативна програма „Околна среда”. През периода 2007 – 2013 г. от тях са УСВОЕНИ 800.000.000,00 (осемстотин милиона) лева. Сега започва новия програмен период и неистово крещят, за да УСВОЯТ новите стотици милиони левове.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 11:33  27.07.17
  Малко ли бетон се изля на черноморието ,че мрънкате щото не можело да се строи.Това ли е проблема според вас?С Накрая ще стане като в Испания - ще събарят хотели.. Затова масата хора ходят в Гърция където не е презастроено и има спокойствие , а не л..на и чалга..
 • wtf
  Отговор
  2 11:37  27.07.17
  Поредната анонимна дописка. А Банско, Южното Черноморие и застрояването на градинки и много готино? Зелените напред! Назад към природата!

  Коментиран от #8

 • onq s konq
  Отговор
  3 11:39  27.07.17
  Мн ме изкефи думата "дивакуващ" заместваща "бивакуващ"-евала на автора!
 • Боклуци
  Отговор
  4 11:42  27.07.17
  Отново П'Латена статия! О.рахте всичко в бетон! Добре че има някой да мисли за малкото останала природа в България! Кръв плюете сега нали...

 • Гост 1
  Отговор
  5 13:32  27.07.17
  До wtf и Гост Болшевики родени, такива и ще си умрете. Няма значение дали сме в 21 век, частните имоти не са природата, както и вашите апартаменти не са обществена собственост. Но болшевишкото мислене няма как да направи разлика между нормалното и ненормалното. При болшевизма най-характерното е ,,диктатура на пролетариата''. Явно и двамата се виждате като пролетарий и желаете да осъществите ДИКТАТУРА. Та такива като вас, които виждат всеки частен имот, като тяхна природа създават мрежа за общуване, като известния от зловещото минало призив на болшевиките,, пролетарий от всички страни съединявайте се’’. Доста природозащитно звучи нали? Само, че при национализацията която желаете няма да бъдат подминати и вашите апартаменти или домове. В българския език съществува думата ,,дом’’ (напр. роден дом), има и думата ,,къща”(напр. моята къща). При руснаците такива думи няма. Думата дом или апартамент е заменена с думата ,, квартира’’, предполагам, че знаете смисъла на думата ,, квартира”, а думата къща е заменена с думата ,,дача’’- дървена барака извън населеното място. Така че прав ви път към светлия комунизъм с крайни спирки Хавана или Пхенян. Такъв тип пишман природолюбители – чиста проба комунисти, каквито са техните водачи зелените милионери Тома Белев и компания на времето са правили своите революции с помощта на огромни количества злато изпратено от Швейцария за Ленин. Така е и днес. Швейцарското НПО-WWF, изпраща на тяхното подразделение в България, воде

  Коментиран от #9

 • Гост 1
  Отговор
  6 13:46  27.07.17
  Швейцарското НПО-WWF, изпраща на тяхното подразделение в България, водено от Катерина Раковска достатъчно милиони швейцарски франка годишно. Има и по префинени методи днес. Стотици милиони се дърпат от българският бюджет и европейския данъкоплатец. Належащо е да се спрат парите на зелената мафия, а Ангелкова да си ходи в Кърджали. Природата и хората да могат да си отдъхнат от ,,пазачи’’ и комунисти.
 • Гост 1
  Отговор
  7 15:56  27.07.17
  ДО: Боклуци Когато се опитвахме да съборим комунистите, един от нашите лозунги беше ,,червени боклуци''. А те ни отговаряха ,, с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем тази власт''. Припомням тези фрази, за да се знае кой употребява в речника си: ,,кръв плюете'''; ,,с кръв ще вземем'' ; ,,с кръв ще дадем'' и др. Никога комуняга няма да разбере, че частната собственост е неприкосновена. Той винаги ще си представя, че тя е или природа или народна или на БКП или на КПСС или на ТКЗС, но не и на отделния човек, който произвежда блага за да могат комунягите да се хранят с тях, а и ако им се даде възможност да ги откраднат. Толкова за природата през призмата на комуниста.
 • ААА
  Отговор
  8 16:24  27.07.17

  До коментар #2 от "wtf":

  А вие сте си били в къщи пред компютрите, а аз мислех че броите дъждовни червеи, от усвоен проект за 13477655434754е4 лева.С парите които годишно КРАДЕТЕ, големи части от флората и фауната в България ,могат да се върнат като в праисторическо време. Какво ли е правила горката майка природа милиард години ,без вас великите природозащитници да я "спасяват" в последните 15 години. Знаете ли" О ВЕЛИКИ " ,че в началото на века една катеричка е можела да мине през цяла България без да слиза на земята ,само по клоните на дърветата. Защо не ходите да спирате камионите с дървен материал , къде са ви протестите срещу безогледната сеч-законна или незаконна. Вие сте чудесно екипирани , с нови джипове и гориво което не го плащате от джоба си. Заставали ли сте някога на пътя на циганските каруци с дървен материал, и да ви заплашват със запалена резачка.А дивечова нива знаете ли за какво е , и за какво служи? Все си врете гагата там където расте БВП-то на страната , където е поминъка, където хората внасят данъци, пенсии, и още не са избягали в чужбина. Когато ски пистите и лифтовете в България станат поне на една трета от швейцарските (там от където ви идват подкупите)И когато стигнем на половина от туристическата база на гърците , тогава ревете. До колкото знам всеки един олигарх в БГ си има и по едно зелено октоподче .
 • Дядо поп
  Отговор
  9 23:49  29.07.17

  До коментар #5 от "Гост 1":

  За,каква частна собственост говориш,че нещо не се връзват нещата.Откакто дойде демокрацията тотално се ограничиха правата върху частните имоти.Преди можеше да си купиш типов проект от книжарницата за 5 лв,идва техника без пари ти набива колчетата и почваш да строиш. Сега да си оградиш имота,то са проекти,то е висене по общини то е шарене на пари,на фирми за,какво,ли не. А пък ако захванеш строеж на еднофамилна къща разходите за визи,проекти,надзорни доклади,надзорни фирми и какви,ли не бюрокрации са съизмерими с цената на строежа което на практика лишава хората от правото да се разпо- реждат с частната собственост.Да не говорим за промяна на статут на гараж или друго помещение направо мисия невъзможна.Частна собственост на практика имат само за тези,който по един или друг начин са успели да се сдоби- ят с огромни суми пари и сега за да ги умножат или изперат строят огромни билдинги,защото на практика документи и пари за многоетажен хотел и еднофамилна къща са почти еднакви.
 • Bob Borev
  Отговор
  10 07:55  05.08.17
  Вярно е.Но статията е изключително тъпо на писана.
 • Гост
  Отговор
  11 08:37  05.08.17
  Не разбирате ли, че въпроса касае хляба и поминъка на най-бедната и трудолюбива част Добруджа.И че, като няма жито хляба ще е скъп , защото и него ще внасяме.И без това вече зеленчукопроизводството е история за България сега вече ще се приключи напълно и с него.Добруджа е била степ до освобождението и е на път да се превърне отново в такава.Но както се казва:какъвто народа, такива и управниците.Всеки народ си заслужава съдбата.А, че зелените усвоиха най-голямата част от еврофондовете е факт.И сега идва нов транш и трябват нови проекти...

Напиши коментар:


Публикувай